Roláda s vůní fialekOddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.Žloutky třeme společně s cukrem do husté pěny. Přilijeme horkou vodu, přidáme mouku s kypřícím práškem a osolíme. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh. Vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě 12 minut při teplotě 175 °C. Pokud chceme mít roládu tmavou, těsto obarvíme 2 PL práškového kakaa.Po upečení ještě horkou stočíme s pečícím papírem pomocí vlhké utěrky.NáplňSmetanu osladíme, přidáme dle návodu ztužovač a vyšleháme do velmi tuhé konzistence.Natřeme na rozložený plát těsta, poklademe čerstvými jahodami nakrájenými na malé kousíčky a dle chuti posypeme květy fialek.Roláda je svěží, výtečná a voňavá. V době květu fialek je u nás nejoblíbenějším moučníkem.