Roláda s vůní fialek

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 12 minutes
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 1 hrnek Polohrubá mouka
  • 3/4 hrnek Cukr krupice
  • 4 lžíce Horká voda
  • 4 ks Vejce
  • 1/2 ks Kypřící prášek
  • 1 špetka Sůl
  • 3 ks Jahoda
  • 250 ml Smetana 33%
  • 75 g Cukr moučka
  • 1 ks Ztužovač šlehačky
  • 5 ks Fialky

Instrukce

  • Roláda s vůní fialek
    Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
    Žloutky třeme společně s cukrem do husté pěny. Přilijeme horkou vodu, přidáme mouku s kypřícím práškem a osolíme. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh. Vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě 12 minut při teplotě 175 °C. Pokud chceme mít roládu tmavou, těsto obarvíme 2 PL práškového kakaa.
    Po upečení ještě horkou stočíme s pečícím papírem pomocí vlhké utěrky.
     
    Náplň
    Smetanu osladíme, přidáme dle návodu ztužovač a vyšleháme do velmi tuhé konzistence.
    Natřeme na rozložený plát těsta, poklademe čerstvými jahodami nakrájenými na malé kousíčky a dle chuti posypeme květy fialek.
    Roláda je svěží, výtečná a voňavá. V době květu fialek je u nás nejoblíbenějším moučníkem.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account