Voňavá velikonoční nádivka

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 30 minutes
Porce 0
Uvařila SilviEf

Ingredience

  • 2 ks Suché pečivo - houska, rohlík
  • 200 g Anglická slanina
  • 1/2 ks Cibule
  • 1 ks Smetana
  • 2 ks Vejce
  • 1 hrst Kopřiva
  • 1 špetka Sůl, pepř, mletý muškátový oříšek

Instrukce

  • Velikonoce jsou tady. Jak letos připravit nejlepší lehkou, vzdušnou, kyprou velikonoční nádivku? Skutečnou velikonoční lahůdku? Variací na velikonoční nádivku je nespočet. Někdo přidává uzené maso, někdo kopřivu, někdo houby... Ale jak připravuje velikonoční nádivku nejlepší šéfkuchař Zdeněk Pohlreich? Nechte se inspirovat. 
    http://hobby.idnes.cz/jarni-nadivka-recept-pohlreich-dzt-/hobby-domov.aspx?c=A160317_230211_hobby-domov_mce
    Základem je pečivo nakrájené na kostičky, které dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Kvalitní slaninu nakrájíme na kostičky a spolu s nasekanou cibulí jí osmáhneme na pánvičce. Ve videu uvidíte tip, jak dostat do nádivky chuť, šťávu a vůni. Všechny suroviny včetně žloutků promícháme a zalejeme smetanou, která nádivku krásně zjemní. Můžeme přidat i hrst lístečku mladých kopřiv. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků a velikonoční nádivka je na světě. 🙂
    Zajímavé recepty najdete na stránce videorecept.cz
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account