
Salát s opečeným sýrem Halloumi a křupavými dýňovými semínky
Ingredience
- 3 hrsti salátu Polníček
- 6 malých datlových rajčátek
- ½ červené cibule
- 1 hrst modrých hroznů bez pecek
- 100 g řeckého sýra Halloumi
- 1 lžíce velkých dýňových semínek
- 1 lžička BIO konopné vlákniny Iswari
- 2 lžíce salátové zálivky Vinaigrette olivový olej + vinný ocet
- Koření bez soli na grilovaný sýr
Instrukce
- Sýr Halloumi vyjměte z obalu, “zbavte” nálevu a důkladně osušte. Sýr nakrájejte na silnější plátky a krátce opečte na nepřilnavé pánvi do zlatova. Až ke konci sýr ochuťte kořením. Chutná je kombinace bylinek a chilli. Polníček omyjte, nechte okapat a natrhejte. V míse ho smíchejte s překrojenými rajčátky a překrojeným hroznovým vínem. Doplňte červenou cibulí. Zeleninu promíchejte se zálivkou a konopnou vlákninou. Nechte 5 minut odležet. Salát naservírujte do hlubšího talíře. Doplňte o trojúhelníky teplého opečeného sýra a posypte na sucho opraženými dýňovými semínky.