Kakaové věnečky

Vytisknout recept
 
 
 
Těsto:
Na vál prosijeme mouku a přidáme cukr, oříšky, kakao, skořici a zapracujeme žloutky a máslo. Vytvoříme hladké těsto a necháme v lednici  do druhého dne odpočinout. 
 
 
 
 
Věnečky:
Připravíme si těsto a tvoříme ve strojku na maso s přídavkem tvořítka věnečky. Klademe je na plech vyložený pečícím papírem. 
 
 
 
 
Pečení:
Pečeme v troubě při teplotě 160°C asi 10 minut. Po mírném vychladnutí obalujeme věnečky v práškovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. 
 
 
 
 
 
 
Přeji pěkné voňavé Vánoce!!!
10dkg - práškový cukr
20dkg - máslo
10dkg - mleté vlašské ořechy
2ks - žloutky
24dkg - hladká mouka
1lžíce - kakao
1lžička - mletá skořice
1ks - vanilkový cukr
příprava - 45
vaření - 10
Kategorie Cukroví
Uvařila Naděžda Křičenská

©2023 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account