Margot řezy
Ingredience
- 2 lžíce olej slunečnicový
- 2 ks celá vejce
- 1 kelímek smetana 33%
- 1 hrnek mléko plnotučné
- 1 hrnek cukr krystal já dala 1/2 hrnku třtinového
- 1 ks kypřící prášek
- 2 hrnek mouka polohrubá já dala 1 špaldové hladké a 1 polohrubé
- 2 ks tyčinka Margot
- čokoládová poleva a sekané ořechy na dozdobení dezertu
Instrukce
- Do mísy nastrouháme tyčinky Margot, ideálně, když je předtím máme v lednici.
- Poté k nim přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem.
- Postupně přidáme ostatní suroviny a umícháme těsto.
- Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech.
- Pečeme při 180 °C asi 30 minut.
- Upečenou buchtu potřeme čokoládovou polevou a posypeme sekanými ořechy.
Boží tak tohle dneska udělám! 🙂
Včera jsem v práci snědla celou margotku. 😀 Ale s bílou čokoládou, tu jsem chutnala poprvé. Jinak tyto řezy pečeme s manželem rádi, je to velká dobrota. 🙂
No já viděla už i nějakou s pokrájenými meruňkami…ta by mohla být také dobrá.
s tým pôvodným množstvom cukru sa mi to zdá príliš presladené
no však píši, že jsem dala 1/2 hrnku
Moc dobré, Také jsem to dělávala.
jj, máte pravdu, děkuji
Pamatuji dobu, kdy Margot řezy přišly do módy 🙂
Jo, to si vzpomínám i na dobu, kdy tento recept opravdu frčel….to mamka pekla co chvíli….
Tyhle delala moje maminka nejlepsi, ale delala s citronovou polevou.
jo, to by určitě také šlo
taky fajn nápad, jen můj manžel nemá tuhle citronovou polevu rád
no tak jde udělat i rumová 🙂
nebo na čokoládovou dát kokos, pokud ho má rád
kokos má rád, to jo 🙂
Pamatuji si doby, kdy byly děti malé, že jsem ji taky dělala…. dětem moc chutnala…já sama již sladké nevyhledáván 🙂
No jo, nám doma z výhry přistály Margotky, tak jsem je tímto zpracovala. Ale jinak, manžel to snídá už asi týden, bo já se snažím krotit a on si dá také jen 2 kostky po ránu…
jasně, kdyby se mi sešly nějaké, taky bych třeba manželovi udělala, na mě je to moc sladké…
No tak já si myslela, že kdovíjak sladké to bude a ono ne.