Go Back
+ servings

Margot řezy

Vytisknout recept
Jednoduché, poměrně rychlé a chutné řezy nejen na víkend
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 10 osob
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • 2 lžíce olej slunečnicový
  • 2 ks celá vejce
  • 1 kelímek smetana 33%
  • 1 hrnek mléko plnotučné
  • 1 hrnek cukr krystal já dala 1/2 hrnku třtinového
  • 1 ks kypřící prášek
  • 2 hrnek mouka polohrubá já dala 1 špaldové hladké a 1 polohrubé
  • 2 ks tyčinka Margot
  • čokoládová poleva a sekané ořechy na dozdobení dezertu

Instrukce

  • Do mísy nastrouháme tyčinky Margot, ideálně, když je předtím máme v lednici.
  • Poté k nim přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem.
  • Postupně přidáme ostatní suroviny a umícháme těsto.
  • Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech.
  • Pečeme při 180 °C asi 30 minut.
  • Upečenou buchtu potřeme čokoládovou polevou a posypeme sekanými ořechy.