Vytisknout recept
Jednoduché, poměrně rychlé a chutné řezy nejen na víkend
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes min
Čas vaření 40 minutes min
Celkový čas 1 hour hod.
Porce 10 osob
Uvařila Jaroslava Korpášová
- 2 lžíce olej slunečnicový
- 2 ks celá vejce
- 1 kelímek smetana 33%
- 1 hrnek mléko plnotučné
- 1 hrnek cukr krystal já dala 1/2 hrnku třtinového
- 1 ks kypřící prášek
- 2 hrnek mouka polohrubá já dala 1 špaldové hladké a 1 polohrubé
- 2 ks tyčinka Margot
- čokoládová poleva a sekané ořechy na dozdobení dezertu
Do mísy nastrouháme tyčinky Margot, ideálně, když je předtím máme v lednici.
Poté k nim přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem.
Postupně přidáme ostatní suroviny a umícháme těsto.
Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech.
Pečeme při 180 °C asi 30 minut.
Upečenou buchtu potřeme čokoládovou polevou a posypeme sekanými ořechy.