Hladká houbová Guinness omáčka ke knedlíčkům

Vytisknout recept
Jednoduchá omáčka je založena na tmavé, plné chuti Guinness piva a tamari omáčky. Skvěle se snoubí jak s masem, tak se žampiony a lesními houbami. Použít můžete i hlívu.
Paráda!
Na trošce oleje nebo nasucho opražte houby, malinko je doměkka poduste s trochou vody a potom zalijte tamari omáčkou, smetanou, pivem a nechte provařit. Podle potřeby osolte a zahustěte moukou a nechte znovu provařit.
Je skvělá s knedlíky, nadýchanými a heboučkými...
200ml - smetana
1ks - Guinness pivo
1lžíce - žitná nebo pšeničná mouka
2hrnek - lesní houby, žampiony
1lžíce - tamari
ks - sůl
1špetka - pepř
příprava - 30
vaření - 15
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila RenataPetříčková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account