KUŘECÍ ČÍNA S OMÁČKOU SATAY

Vytisknout recept
Nejdříve si opražíme na suché pánvi kešu oříšky. Dáme je stranou do misky. Na nudličky pokrájené kuřecí maso necháme chvíli namočené v sojové a rybí omáčce. Na pánev nalijeme olej a osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Na ní zprudka osmažíme kuřecí maso, přidáme houby s kmínem, arašídovým olejem, chilli papričkami a dusíme do měkka. Nakonec vlijeme satay omáčku a 7 minut povaříme. Poté přidáme celý ananasový kompot i se šťávou a kokosové mléko. 
Rýžové nudle namočíme na půl hodiny do vlažné vody. Scedíme a dáme vařit do osolené vody asi na 2 minuty. Scedíme a propláchneme studenou vodou, aby se neslepily.
Servírujeme na mělký talíř nudle a kuřecí satay. Nudle posypeme opraženými oříšky a můžeme ozdobit okurkou nebo paprikou. 
 
Kuřecí satay je oblíbené thajské jídlo. Vyznačuje se spojením sladkosti s pálivým chilli. Přeji dobrou exotickou chuť !!!
800g - kuřecí prsa nebo vykostěné stehenní řízky
400g - mražená houbová směs
200g - kešu oříšky
100ml - rostlinný olej
1lžička - kmín
290g - satay omáčka ( hotová tekutá )
2ks - chilli paprička
1lžička - arašídový olej
2lžíce - sojová omáčka
1lžíce - rybí omáčka
560g - ananasový kompot
300ml - kokosové mléko
400g - rýžové nudle
2l - voda
3lžička - sůl
příprava - 30
vaření - 40
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Naděžda Křičenská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account