Kváskové medovníky stále mäkké

Vytisknout recept
V hrnci roztopíme maslo a primiešame med. V miske vyšľaháme vajcia s cukrom a primiešame ostatné suroviny. Necháme kvasiť prikryté 24 hodín na linke alebo 48 hodín v chladničke. Rozvaľkáme na pol centimetra a vykrajujeme medovníky. Pečieme na 160 stupnov max. 10 minút, aby neboli tvrdé. Hneď po vytiahnutí z rúry potrieme vajíčkom.
750g - hladkej múky
1/2 baleniaks - perníkového korenia
200g - práškového cukru
1/2lžička - sódy bikarbóny
2lžíce - kvásku
3ks - vajcia
200g - medu
150g - masla
příprava -
vaření -
Kategorie Cukroví
Uvařila Emília Balonová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account