Jablkový koláč s mandlemi
Ingredience
- 2 vejce
- 100 g třtinového cukru
- 60 g másla
- 50 g ovesných vloček
- 150 g hladké špaldové mouky
- 1 jablko
- 1 mrkev
- 1 čl mleté skořice
- 1 čl kypřícího prášku do pečiva
- 50 g mandlí
NA KRÉM:
- 1 Smetanový jogurt bílý z Valašska
- 1 tvaroh vaničkový
- 1 –2 lžíce moučkového cukru
- kůra z bio citronu
Instrukce
- Troubu rozehřejte na 170°C.
- Vejce vyšlehejte s cukrem a postupně zapracujte změklé máslo.
- Do směsi vmíchejte najemno rozemleté ovesné vločky, mouku, skořici a kypřící prášek.
- Jablka nastrouhejte nahrubo.
- Mrkev nastrouhejte najemno.
- Takto připravená jablka a mrkev přidejte do těsta společně s nahrubo nasekanými mandlemi a dobře promíchejte. Pečte v kulaté formě cca 20 cm po dobu 35 minut.
Tak tenhle tip dortu, miluji, tzv. mrkový dortík – jen tam přidám, skořici, vlašské ořechy, rozinky 🙂
Krásný koláč a moc dobrý.
Nádhera, díky moc .-)
Dobrý recept, díky.