Být matkou je věcí krásnou. Mnohdy ne ale zcela automatickou. Naši nejbližší si uvědomují, jak moc času a práce této roli matky každá z nás věnujeme, obzvláště v době, kdy je třeba skloubit domácnost, čas na děti s prací, a proto nám chtějí udělat radost. Každá maminka ocení chvilku pro sebe, kdy si může v klidu oddechnout od plného pracovního nasazení nebo od celodenní péče o děti. Radost ji udělá kytička, procházka nebo něco dobrého na zub.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 30 minutesmin
Čas vaření 35 minutesmin
Celkový čas 1 hourhod.5 minutesmin
Porce 6osob
Uvařila KateřinaGoroškov
Ingredience
2vejce
100gtřtinového cukru
60gmásla
50govesných vloček
150ghladké špaldové mouky
1jablko
1mrkev
1čl mleté skořice
1čl kypřícího prášku do pečiva
50gmandlí
NA KRÉM:
1Smetanový jogurt bílý z Valašska
1tvaroh vaničkový
1–2 lžíce moučkového cukru
kůra z bio citronu
Instrukce
Troubu rozehřejte na 170°C.
Vejce vyšlehejte s cukrem a postupně zapracujte změklé máslo.
Do směsi vmíchejte najemno rozemleté ovesné vločky, mouku, skořici a kypřící prášek.
Jablka nastrouhejte nahrubo.
Mrkev nastrouhejte najemno.
Takto připravená jablka a mrkev přidejte do těsta společně s nahrubo nasekanými mandlemi a dobře promíchejte. Pečte v kulaté formě cca 20 cm po dobu 35 minut.