Domácí italská pizza

Vytisknout recept
Recept na pizzu: 330g hl. mouky 00. 250ml vody, 2g kvasnic ideálně pivovarské, 10-20g soli, 20 g olivoveho oleje. Kyne správně do druheho dne, ale my vždy cca jen 1 hodinu. Pote rozdelit na 2 části, prohňácat a udělat bochánky, kynout na lince 30 min. A pak rozválet na polohrubé mouce. Okraje potřit olivovym olejem. Další suroviny dle chuti - šunka, vysočina, klobása, cibule, česnek, rukola....atd. Peče se na co nejvíc vespod trouby. Sýr nakonec těsně před vyndáním (nejlépe mozzarelu na pizzu_Makro nebo Lidl) Dobrou chuť ????‍♀️
330g - hl. mouka s označením 00
250ml - voda
2g - kvasnice
15g - sůl
20g - olivový olej
příprava - 60
vaření - 20
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Michaela KořínkováKořínková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account