Slaný závin - špenátový
Ingredience
- 1 listové těsto vyválené na placku
- 1 balíček mraženého sekaného špenátu
- 6 plátků sýru
- 8 plátků dobré šunky
- 1 vejce na potření
- hrst semínek
Instrukce
- Začneme tím, že si připravíme špenát podle své chuti a necháme ho vychladnout.
- (Já do špenátu přidávám špetku muškátového oříšku, čímž se jeho chuť zvýrazní)
- Na rozválené těsto rozložíme plátky sýru, na to šunku a potom studený špenát.
- Zavineme a celou šišku potřeme rozkvedlaným vejcem.
- Zasypeme např. sezamovým semínkem /ale je to na vás/.
- Dáme péct do rozehřáté trouby na cca 30 min.
- Máme rádi ještě teplé, klidně jako oběd nebo večeři.
- Dá se jíst i studené.
Také mám inspiraci na další oběd. Prima recept, špenát ještě máme svůj listový.
Jo, to je dobrota a také doma dělávám…Špenát do závinu vždy podusím, dochutím a tím ho zbavím i přebytečné vody.
přesně a i kdyby ne, tak tam tu vodu pak nedám… mám na to chuť, musím zjistit, jak jsme na tom se špenátem, ale asi tu nějaký bude, tak možná v pondělí jako rychlý oběd, že udělám
jej to je inspirace, se spenatem me to nikdy nenapadlo, posledni dobou ten mrazeny je tak vodovy, ze bych se bala, at neni zavin mokry, ale vyzkousim, me tak napadlo spenat a ricota a nebo smetanovy syr 🙂
já nekupuji ten obyčejný protlak, ale většinou kostky nasekaného. Někdy se mi podaří sehnat již ochucený špenát se smetanou a ten nemá chybu, jen se musí rozmrazit a asi 10 min. podusit, jinak nic nepotřebuje.