Go Back
+ servings

Slaný závin - špenátový

Vytisknout recept
Rychlé, dobré, zasytí i jako večeře.
Kategorie Chuťovka, Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 4 porce
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 1 listové těsto vyválené na placku
  • 1 balíček mraženého sekaného špenátu
  • 6 plátků sýru
  • 8 plátků dobré šunky
  • 1 vejce na potření
  • hrst semínek

Instrukce

  • Začneme tím, že si připravíme špenát podle své chuti a necháme ho vychladnout.
  • (Já do špenátu přidávám špetku muškátového oříšku, čímž se jeho chuť zvýrazní)
  • Na rozválené těsto rozložíme plátky sýru, na to šunku a potom studený špenát.
  • Zavineme a celou šišku potřeme rozkvedlaným vejcem.
  • Zasypeme např. sezamovým semínkem /ale je to na vás/.
  • Dáme péct do rozehřáté trouby na cca 30 min.
  • Máme rádi ještě teplé, klidně jako oběd nebo večeři.
  • Dá se jíst i studené.