Proteinová lehká roláda

Vytisknout recept
Tímto zákuskem potěšíte nejen mlsné jazýčky, ale i příznivce fitness, protože roláda obsahuje nadstandardní množství bílkovin z řeckého jogurtu a sýra cottage a jen minimální množství tuku. Další lehké recepty najdete v kuchařce Zdravě a chutně, kterou sestavil Lukáš Vrána, výživový poradce programu The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan.
Kategorie Chuťovka, Dezert
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 35 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 50 minutes
Porce 6 osob
Uvařila Roma Franck

Ingredience

  • 4 vaječné bílky
  • 2 lžíce nízkotučného kakaa
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 ⁄2 lžičky mleté skořice
  • 1 sáček vanilkového koktejlu The 1:1 Diet nebo 60 g vanilkového proteinu v prášku
  • 20 – 25 g náhradního sladidla Erylite 400 či ekvivalent
  • 180 g přírodního sýra cottage
  • 140 g bílého řeckého jogurtu

Instrukce

  • Z bílků vyšleháme sníh, přimícháme kakao, polovinu proteinového prášku, skořici, polovinu sladidla a prášek do pečiva. Vzniklé těsto rozprostřeme v tenké vrstvě na pečicím papírem, nebo silikonem vyložený plech. Pečeme v troubě předehřáté na 150 °C přibližně 10 – 15 minut.
  • Zatímco se těsto peče, připravíme si krém. Do misky dáme sýr cottage a jogurt, vsypeme zbytek proteinu a sladidla a důkladně promícháme.
  • Upečené těsto vytáhneme z trouby, necháme vychladnout, potřeme krémem a zarolujeme. Roládu vložíme na několik hodin do chladu, aby důkladně ztuhla a chutě se propojily. Na plátky krájíme až před podáváním.
1 Komentář
  1. 5 stars
    Krásná roláda a zdravější.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account