Snadné ovesné lívanečky. Rychle, levně a zdravě!

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 15 minutes
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 2 hrnek Ovesné vločky
  • 1 špetka Sůl
  • 3 ks Banán
  • 1 lžička Kypřící prášek
  • 1 ks Vejce
  • 1 lžíce Limetková kůra - strouhaná
  • 2 lžíce Kokosový olej
  • 250 ml Mléko

Instrukce

  • Jak si vykouzlit úsměv po ránu, když za okny nový den tak žalostně pláče? Mám pro vás báječný tip, jak se nenechat zaskočit chmury a vrtochy počasí a nastartovat den pohodou a úsměvem. Teplá téměř podzimní snídaně vás zaručeně pohladí po duši a tělu dodá potřebnou energii a elán.
     
    Výroba lívanečků není náročná. Nemusíte kvůli nim vstávat o hodinu dříve, aby jste zahájily sáhodlouhé přípravy a děsily se času stráveného za sporákem.
    Doba přípravy: 30 minut, porce pro 4 osoby
    Co budete potřebovat?
    3 banány (nejlépe hodně zralé)2 hrnky ovesných vloček (množství je uvedeno před mixováním)špetku soli2 KL kypřícího prášku bez fosfátů (doporučuji značku Amylon)1 vajíčko1 PL strouhané limetové kůry250 ml (používám rostlinné, v tomto případě jsem přidala sojové)2 PL  kokosového oleje
    Ovesné vločky vložte do mixéru a rozemelte na mouku. Nasypte do mísy, osolte a přidejte kypřící prášek. Promíchejte.
    Banány rozmačkejte vidličkou a přidejte k mouce. Dodejte ostatní ingredience a promíchejte tak, aby vám vzniklo jemné hladké těsto. Dejte na chvilku odstát, aby se ovesná mouka mohla lépe propojit s ostatními surovinami.  Výsledné těsto má hustější konzistenci.
    Mezitím si rozehřejte pánvičku (nebo lívanečník). Potřete kapkou kokosového oleje a malou naběračkou vkládejte těsto na pánvičku. Z jedné strany osmažte jednu minutu, z druhé pak čas zkraťte, ať nemáte lívanečky vysušené. Odkládejte si je do mísy a udržujte teplé.
    Když jste hotovi, můžete servírovat. Na předehřátý talíř nandejte 5 – 6 kousků, zakápněte javorovým sirupem a do mističky vedle si dejte sladkou pomazánku nebo zavařeninu. Dozdobit můžete čerstvým ovocem, které máte doma. Teď na podzim jsou skvělé jablíčka, hrušky nebo švestky. Pokud máte zahrádku a pěstujete stále plodící jahody, tak ty jsou naprosto dokonalé. Jablíčka a hrušky můžete nakrájet na tenčí plátky a  krátce orestovat na kokosovém oleji. Zakápněte je trochou medu. Krásně vám zkaramelizují a snídani dodají šmrnc.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account