Vyznání lásky, které na 14. února připravíte pro svou polovičku, může být originální i bez nákupu růží, spodního prádla nebo čokoládových srdíček. Samozřejmě, že ani tyto dary nejsou špatné… Ale vlastnoručně udělaná snídaně, to už je něco! Tou nepohrdne žádný muž a už vůbec ne žena. Nechte se inspirovat našimi recepty, které jsou jednoduché, chutné a pro valentýnskou snídani jako stvořené.

Jakou valentýnskou snídani připravit k svátku zamilovaných?

Foto: Shutterstock

Čerstvé banánové lívance

Kdo by nemiloval palačinky nebo lívance?! Tyto jsou navíc bez gramu mouky, takže zdravé a vhodné i pro celiaky.

Ingredience:

3 banány

3 vejce

3 lžíce medu nebo cukru

2 šálky mletých ovesných vloček,

1 lžičky sody,

olej

na ozdobení a dochucení drobné lesní ovoce,

hoblinky čokolády,

javorový sirup

Postup:

1. Banány rozmixujte spolu s vajíčkem a medem nebo cukrem. Do hmoty postupně přidávejte vločky, dokud nevznikne středně husté těsto. Nakonec přidejte sodu, promíchejte a nechte těsto odpočívat 5 minut.

2. Mezitím si připravte pánvičku na lívance. Rozpalte olej (netřeba ho moc) a lžící nalívejte těsto, tak se lívance pěkně sami vytvarují i bez pánvičky přímo na lívance.

3. Pečeme je z každé strany asi 2 minuty do zlata. Nakonec na talíři přelijte javorovým sirupem, posypte hoblinkami čokolády a dozdobte lesním ovocem.

Foto: iStock

Srdíčka z párků a vajec

Ne každý má rád sladké. Následující recept je ze surovin, které určitě najdete v ledničce, takže stylovou snídani vyčarujete i bez velkého nákupu!

Ingredience:

2 párky

2 vejce

sůl a oblíbené koření

zelenina podle chuti,

olej nebo máslo

Postup:

1. Párky podélně rozkrojte na polovinu téměř až do konce a rozkrojené konce otočte k sobě do tvaru srdce. Spojte párátkem.

2. Na pánvi rozehřejte trochu oleje nebo másla, stáhněte teplo a nechte párkové srdce péct. Do jejich středu rozbijte vajíčko, osolte, okořeňte a nechejte pod pokličkou cca 7 minut.

3. Dozdobte na talíři zeleninou podle chuti.

Foto: Shutterstock

Srdíčkové toasty

Udělejte si k snídani oblíbený pokrm vašeho dětství. A nezapomeňte přidat květinu do vázy, až snídani ponesete do postele.

Ingredience:

4 lžičky majonézy

2 plátky bílého sendvičového chleba

1 lžíce másla

2 velká vejce

Jemně nakrájené kapary

Jemně nasekané čerstvé bylinky

Sůl a pepř

Postup: 

1. Dva plátky bílého chleba potřeba máslem z obou stran a vykrajovátkem na cukroví vyřízněte střed ve tvaru srdce. 

2. Zbylé máslo rozpusťte na pánvi a chleba z obou stran opečte. Jakmile bude opečený, rozklepněte do středu jedno střední vejce a posypte ho špetkou soli a pepře.

3. Snižte teplotu na nízkou a vařte dalších 5 až 7 minut, dokud bílky neztuhnou. Podle potřeby ochuťte jemně nasekanými kapary a bylinkami jako je petržel, pažitka nebo bazalka.

Extra tip navíc:

Nezapomeňte snídani korunovat lahodným šálkem kávy. A nebo rovnou čokoládovno-kávové pěny! 

Foto: Shutterstock

Čokoládové kávová pěna

Ingredience:

  • 150 g hořké čokolády
  • 50 ml silného espresso Zlaté Zrnko
  • 2 vejce
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 25 g cukru krystal
  • 65 ml smetany ke šlehání
  • nastrouhanou čokoládu na ozdobu

Postup:

Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, přidejte kvalitní espresso Zlaté Zrnko a nechte vychladnout. Žloutky vyšlehejte s vanilkovým cukrem do pěny. Z bílků a cukru krystal udělejte tuhý sníh. Samostatně vyšlehejte smetanu. Potom do čokoládové směsi vmíchejte metličkou žloutkovou pěnu, smetanu a na závěr velmi jemně přimíchejte sníh. Hotovou pěnou naplňte misky a nechte odpočívat v chladu po dobu nejméně 12 hodin. Před servírováním ozdobte čokoládovými hoblinkami.

Foto: Shutterstock, iStock

Zdroj: WHO, Taste house, Zlaté zrnko

Autorka: Lucie Janotová

Tagy:
2 Komentářů
  1. Tamara Schovancova 1 rokem ago

    snídaně miluji

  2. Dobré tipy. Sladká i slaná srdíčka budou moc dobrá.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account