hrachová kaše

Vytisknout recept
Tento sytý pokrm se nejčastěji podává s párkem.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • sůl
  • česnek
  • voda
  • masox
  • hrách
  • majoránka
  • pepř mletý

Instrukce

  • Hrách si předem na noc namočíme ve vodě, po té v téže vodě dáme vařit, dokud hrách trochu nezměkne.
  • Rozmixujeme na kaši, přidáme sůl, masox, pepř, trošku majoránky a česnek.
  • Já osobně nezahuštuji, mám to samo o sobě husté, ale kdo chce hustší, tak já bych doporučila nastrouhaný syrový brambor.
  • Hotovou kaši posypeme do zlatova opečenou cibulkou a jako přílohu párek.
3 Komentářů
  1. 5 stars
    Další nápad na zdravou stravu.

  2. Děláváme doma čas od času, máme jí s mužem rádi.

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    5 stars
    i ta je v plánu, ale musím hlídat manželovi stravu, a hrách do ní zrovna nepatří. Já sama bych si ji dala ráda 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account