Chlebovník (jackfruit) ala Trhané „maso“ s pečeným květákem a quinoou

Vytisknout recept
Pečený květák
Jeden větší květák si rozdělte na větší kousky a vložte do zapékací mísy. Posypte ho soli a kari kořením, které se ke květáku skvěle hodí. Květák takto vložte do trouby na 200 C a nechte péct zhruba 50 min, nebo dokud nebude květák měkký.
 
Quinoa
Půl hrníčku quinoi pořádně propláchněte ve vodě pro zbavení hořké chuti. Quinou poté vložte do kastrolku a přidejte zhruba 300 ml vody, trochu soli a nechte jí vařit, dokud se nevyvaří veškerá voda a quinoa nezměkne.
 
Trhané „maso“
Do misky si dáme dvě lžíce mandlového másla, jednu lžíci sojové omáčky, jednu lžičku koření na maso a dostatečné množství vody, aby se marináda stala tekutou.
Marinádu smíchám s chlebovníkem a necháme odležet.
Na velké pánvi si rozehřejeme olivový olej a přidáme na kostky nakrájené žampióny, které dozlatova opečeme. Jakmile jsou žampióny opečené, přidám k nim marinovaný chlebovník. V pánvi si chlebovník rozdělte na jednotlivá vlákna, aby směs vybadala jako trhané maso. Vše ještě chvíli opékejte.
 
 
Na talíř si potom dejte opečený květák s quinou, pečenými žampióny a s chlebovníkem. Jako příloha je dobrá ještě nakrájená zelenina.
200g - Jackfriut
2lžíce - Mandlové máslo
1lžíce - Sojová omáčka
1lžička - Koření na maso
3lžíce - Voda
4lžíce - Olivový olej
300g - Žampióny
1ks - Květák (cca 600 g)
1lžička - Kari koření
ks - Sůl
150g - Quinoa
300ml - Voda
příprava - 10
vaření - 50
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila AnnaTůmová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account