Vyzkoušejte zdravé a lahodné mrkvové biftečky

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 20 minutes
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 370 g Mrkev
  • 1 lžička Wasabi pasta
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce
  • 100 g Ovesné vločky - jemné
  • 200 ml Mléko
  • 1 lžíce Chia semínka
  • 1 špetka Sůl, pepř
  • 2 lžíce Zelené bylinky
  • 3 - 4 lžíce Kukuřičná strouhanka
  • 75 ml Olej na smažení

Instrukce

  • A je tu jaro. Příroda se začíná probouzet z dlouhého zimního spánku, odhazuje bílou peřinu a všemu živému pomáhá ke znovuzrození. Nalaďme i my náš organismus do rytmu nově přicházející energie a podpořme své tělo i duši zdravou, zelenou a odlehčenou stravou.
    Tip na lehký, rychlý a výtečný oběd je tu v podobě mrkvových biftečků, na kterých si rozhodně pochutnáte a naladíte své chuťové buňky na jarní jídelníček.
    Příprava není nijak složitá a použité ingredience určitě doma také nejdete. Anebo zapojte fantazii a zaměňujte dle svých vlastních chutí.
    Potřebovat budete:
    370 g mrkve (množství odpovídá asi 6 ks středně velkých kousků)1 ČL Wasabi pasty (můžete zaměnit za chilli pastu)1 středně velká cibule1 vajíčko100 g ovesných vloček namočte do 200 ml mléka (obyčejné nebo rostlinné)1 PL CHIA gelu Sůl dle chuti (min ½ ČL)Špetku pepře2 PL nasekaných čerstvých zelených bylinek (pažitka, petržel, koriandr, tymián)Na zahuštění (kukuřičná) strouhanka Olej na smažení
    Mrkev oškrábejte, nakrájejte na menší kousky a povařte 10 – 12 minut nad párou. Nechte mírně vychladnout a poté vložte do mixéru. Přidejte nakrájenou cibuli a namočené ovesné vločky. Rozmixujte do hrubší konzistence. Přendejte do misky, okořeňte, přidejte CHIA gel, Wasabi pastu a vajíčko. Spojte do hladké směsi. Pokud se vám bude zdát, že je těsto příliš řídké, zahustěte kukuřičnou strouhankou. Přisypte bylinky a nechte chvilku odstát.
    Jak na CHIA gel? Smíchejte v poměru 1 PL CHIA semínek se 3 PL studené vody, zamíchejte a nechte 3 minuty odstát.
    Ze směsi vytvořte koule asi o velikosti golfového míčku, které na rozehřáté pánvičce s kapkou oleje lžící stlačíte do placičky. Opečte z každé strany dozlatova. Vyndejte na papírový ubrousek, aby se přebytečný tuk ze smažení do něho vsákl.
    Můžete je před smažením ještě trochu ve strouhance obalit, aby byl výsledný bifteček křupavější.
    Podávejte s vařenými pažitkovými brambory anebo si jen jako přílohu udělejte lehký zeleninový salát.
    TIP: k biftečkům si vyrobte jednoduchý pikantní dip, který nasládlou chuť mrkve v biftečkách výtečně doplní.
    Co budete potřebovat?
    6 PL kvalitního jogurtu řeckého typu1 PL Wasabi pasty (nebo Chilli)kapku šťávy z limety špetku soli špetku pepře
    Všechny suroviny smíchejte do hladkého krému a nechte chvilku odležet, aby se chutě dokonale propojily.
     
    Dobrou chuť.
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account