S příchodem podzimu se postupně mění i skladba našeho jídelníčku. Skvělá sezónní zelenina, ovoce, sýry nebo maso přímo vybízejí popustit uzdu své kreativitě a uvařit si v kuchyni chutné a přesto kaloricky vyvážené jídlo. Načerpejte inspiraci spolu s námi a užijte si jednoduché pokrmy z keto jídelníčku značky Prodietix.

Zapečený lilek se sýrem

Pečená zelenina je alfou a omegou podzimu! Nejenže jí provoníte celý byt, ale navíc si neuvěřitelně pochutnáte s minimem námahy. Co třeba lilek zapečený se sýrem cottage a parmazánem? Nejen, že tento recept je velmi snadný, navíc v jedné porci obsahuje 20 gramů bílkovin, které jsou pro nastartování vašeho hubnutí to pravé. 

Recept je vhodný do 3. fáze keto diety nebo po dietě na udržení váhy.


Ingredience na 2 porce

  • 1 lilek
  • 2 rajčata
  • 300 g Cottage
  • 2 lžíce strouhaného parmezánu
  • ½ jarní cibulky
  • Bazalka
  • ½ stroužku česneku
  • Lžíce olivového oleje

Postup přípravy

Lilek omyjeme a nakrájíme na kolečka cca 0,5 cm. Osolíme a necháme vypotit asi 30 minut. Potom naskládáme na plech vyložený pečícím papírem tak a necháme péct v troubě předehřáté na 200°C dokud nezměknou. Cottage necháme v jemném sítku odkapat.

Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. V hrnci rozehřejeme lžíci oleje, přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku a česnek. Po chvilce přidáme rajčata a vaříme 15 minut. Nakonec osolíme a přidáme pár lístků bazalky.

Na předpřipravené plátky lilku vložíme rajčatovou směs, Cottage a bazalku. Pečeme půl hodiny na 200 °C. Potom můžeme ihned podávat.

Tagy:
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account