Věděli jste, že je to nejstarší kulturní rostlina pěstovaná člověkem, přičemž prapůvodní formy tohoto ovoce byly rozšířené již před 130 miliony let? Nesmírně zajímavé jsou i benefity šťavnatých plodů, jež lidskému zdraví v mnoha směrech prospívají. O jakých konkrétních výhodách se ve vědecké profesi čile diskutuje?
Zdravé srdce, kterému se potíže vyhýbají
Díky svému jedinečnému složení hroznové víno pomáhá zabraňovat tvorbě krevních sraženin a do značné míry přispívá k normalizaci vysoké hladiny škodlivého cholesterolu. Tím prokazatelně snižuje pravděpodobnost vývoje kardiovaskulárních onemocnění, které stojí za širokou škálou vleklých komplikací.
Rychlejší hubnutí a hlava, co je ve formě
Nacházíte se právě ve fázi hubnutí? Pak pro vás mají američtí výzkumníci z Washingtonské státní univerzity jeden zlepšovák. Tamní experti prostřednictvím své studie zjistili, že sloučenina resveratrol, jež se v uvedené potravině hojně vyskytuje, podstatně urychluje plánovanou redukci váhy, jelikož hraje zásadní roli v přeměně bílého tuku na hnědý. Mimochodem, sluší se dodat, že resveratrol je spojován i s ukázkovými mozkovými funkcemi a ochranou před Alzheimerovou chorobou.
Záruka ostrého zraku. A to vážně
Chcete se vyvarovat toho, že vás za pár let doktor pošle do optiky pro brýle nebo kontaktní čočky? Nepodceňujte prevenci. Tu představuje hroznové víno, které reguluje úroveň zánětlivých proteinů v sítnici, což je část oka, v níž se nachází buňky zodpovědné za reakce na světlo. Tedy alespoň to je názor amerických odborníků působících na Miamské univerzitě. Podle nich je jmenovaná sladkost šikovným opatřením proti šerosleposti.
Foto: Shutterstock

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account