Vzhledem k tomu, že jsem milovník sushi, tak jsem se rozhodla udělat rozhovor. S člověkem, kterého znám již ze školy a dokáže mi říct více o sushi a o Japonsku samotném. Bohužel nechce být jmenovaný a chce zůstat v anonymitě. Studoval se mnou na střední škole a je mu 23 let. Aktuálně pracuje pro rodiče v Sushi restauraci a pomáhá v obchodě v tržnici SAPA v Praze. Musím říct, že  ho obdivuji, protože již na škole byl pracovitý a obětavý. Hlavně pro své rodiče. Doufám že tento “rozhovor” se Vám bude líbit. 

My dva se známe již od střední, myslíš si, že ti škola v něčem pomohla ?
Známe se opravdu dlouho, možná až moc dlouho. Škola byla určitě super, ale bohužel nemohu dělat to co mě baví, protože musím pomáhat rodičům, aby na to nebyli sami. Máme určité povinnosti, které musíme dodržovat. 

Chápu a můžeš čtenářům říct, proč jste se přestěhovali do ČR  a odkud?
Přestěhovali jsme se sem kvůli práci a protože rodiče chtěli pro mě a pro bráchu lepší vzdělání. Narodil jsem se v městě Ósaka. Bydleli jsme tam do mých  6 let pokud si dobře pamatuji. Pak díky tomu, že Táta odjel pracovat do Německa, tak jsme jeli tam. A  z Německa pod 2 letech jsme se přestěhovali do Prahy. Za co jsem opravdu rád, protože Prahu mám rád a myslím, že se nám tu daří.

Říkal jsi, že máte restauraci a obchod. Kde pracuješ raději a proč ?
Když jsem nemocný nebo jsem se třeba musel učit do školy nebo na maturitu, tak jsem byl v obchodě. To sama dobře i ty víš. Ale většinu času jsem teď spíše v restauraci. Jsem dáse říct provozní. Táta má na starosti dodavatele a já ten zbytek. V restauraci jsem si prošel všemi pozicemi- od nádobí přes výrobu sushi až po číšníka.

Co si myslíš o sushi jako takovém ?
Sushi je v České republice dost populární. Já se ani nedivím, protože je opravdu vynikající a mě samotnému taky chutná, ale v Japonsku je to úplně normální levná věc, která  je tam asi na stejné cenové úrovni jako v Praze hamburger v McDonaldu. Prostě levná forma jídla, která zasíti. Samozřejmě, tam je to v jiné kvalitě a provedení. Tam určitě nenarazíte na eidam v sushi. 😀 To se vymyslelo až  v Evropě a pro sushi to je jenom urážka, ale to je jen můj názor.
Jak je postavené running sushi třeba u Vás v restauraci?
Každé running sushi je na čas, ale to uritě čtenáři vědí. Z našeho pohledu jde o to na tom taky vydělat. Jezdí se na vlny a jde o to, aby člověk toho snědl co nejméně a hlavně levně. Snažíme se to kombinovat, aby každý si našel to své. Při rezervacích je možnost si u nás vybrat stůl. Ten kdo naší restauraci zná, ví že je nejlepší přijít  přes den, protože to se snažíme opravdu od všeho trochu a nejezdí sushi na vlny. 

Proč si myslíš, že asijská kuchyně včetně sushi apod. je  tady taky popolární?
Proč? Kazdý chce být světový. Musím říct, že je to taky hodně lehké a dobře stravitelné. Když se podíváš do restaurací, tak  už skoro ani nevidíš místní kuchyni a to myslím, že je špatně. Měla by to být vaše hrdost, ne že místo toho si dáte pizzu, ravioli nebo kung pao..

Co by jsi vzkázal čtenářům ?
Choďte si do místních restaurací a trošku podpořte místní trh. Vím, že se teď hodně řešili uprchlíci, ale každý utíká od odněkud z vlastního důvodu a má svůj příběh. Respektujte se a nesuďte !

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account