Jasně, na konci listopadu už máte jistě dlouho slizeno, ale možná jste teprve nedávno zasadili nějaký ten strom… Pokud ano, gratuluji a přeji, aby vám pěkně prospíval a dělal jen a jen radost. A pokud je tím stromem švestka, gratuluji ještě více k dobré volbě. Švestky já totiž můžu, ve všech podobách.:-)
Modrofialové pokušení
-
Fandím švestkám jako stromu, který k nám do Čech přivezl sám Karel IV. a svého času šlo o nejhojnější strom českých sadů.
Můžu švestky jako šťavnaté modrofialové plody sladkokyselé chuti, které se nic nevyrovná. Chutnají prostě jen tak, ale současně mají široké kulinářské využití.
Mám ráda švestky v podobě jednoduché buchty se švestkami, koláče s tvarohem a povidlím a samotná povidla! A taky mám ráda švestkovou omáčku, která dělá skvělou společnost při grilování.
A samozřejmě nesmím zapomenout na slivovici. Co by to bylo za ódu na švestky, kdyby nedošlo na slivovici? Není to jen jen tak nějaká pálenka, je to všelék!
A tak přestože právě není sezóna, dělám vám chutě na švestky, třeba ty sušené využijete i při přípravě vánočního cukroví.
Možností je spousta… Jak to máte se švestkami vy?*heart*