Vyzkoušela jsem hodně receptů, ale nebe v hubě mám z téhle varianty (už ani nevím odkud jí mám ????)):
 1 kg dýně Hokkaido, 1 větší cibule, 1 brambor, 1 litr zeleninového vývaru, rostlinný olej – řepkový mi k tomu jde nejlépe, 1 smetana na zjemnění – může být i rostlinná – mě to nejvíc chutná s rýžovou nebo ovesnou ????, tymián – lepší je čerstvý, ale se sušený také poslouží dobře ????, bobkový list a sůl
 Na oleji orestuj
 te nakrájenou cibuli a brambor. Po chvíli přidejte nakrájenou dýni na menší kousky (vydlabat semínka a neloupat) a zase chvíli opékejte. Až bude zelenina dozlatova opečená (a kuchyň bude vonět po oříškách), tak přilijte vývar a přidejte bylinky a sůl. Vařte pod pokličkou do změknutí. Poté polévku rozmixujte do krému a zjemněte smetanou a případně dochuťte. Někdo dochucuje dýňovým olejem, někdo parmezánem, já osmahnu na sucho na pánvičce ta dýňová semínka ????.
P.S. Nejenom nebe v hubě, ale i žaludek po těch antibiotikách, které jsem ted brala, si libuje ????)))…

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account