Namočte přes noc 4 mandle a ráno je snězte.
S vaším tělem se začnou dít úžasné věci.
Zamýšleli jste se někdy nad tím, proč nám naše babičky
radily na noc namáčet mandle?
Zamýšleli jste se někdy nad tím, proč nám naše babičky
radily na noc namáčet mandle?
Je tomu proto, protože pokud jsou namočené, nabízejí našemu tělu zdravotní
přínosy, o kterých se vám dosud možná ani nezdálo.
Jsou totiž plné esenciálních vitaminů a minerálů jako vitamin E, zinek, vápník,
hořčík, omega-3 mastné kyseliny a mnohé další.
Když dojde na vaše zdraví, mandle s ním dokáží udělat malé zázraky.
Proč jsou ke konzumaci lepší máčené než suché mandle?
Zřejmě jste se pozastavili nad tím, jaký je rozdíl mezi namáčenými
a suchými mandlemi. I když se to na první pohled nezdá, rozdíl je velký.
Konkrétně v těchto dvou bodech:
1) Suché mandle obsahují enzymové inhibitory, které chrání semena
až do doby vhodné na klíčení, když mají dostatek vláhy.
Tyto látky mohou blokovat enzymy ve vašich střevech.
Po namočení se uvedené látky deaktivují.
2) Konzumace namočených mandlí dělá trávení jednodušším a efektivnějším.
Pro tělo je tak k dispozici větší množství živin, které mandle obsahují.
Ve skutečnosti toto platí nejen pro mandle, ale pro všechny ostatní
ořechy a semena.
Co s vaším tělem udělá konzumace pouze 4 namočených mandlí denně ?
Zdraví srdce – Mononenasycené tuky, bílkoviny a draslík nacházející
se v mandlích jsou extra přínosné pro vaše srdce.
Vitamin E také snižuje riziko chronických onemocnění srdce.
Hořčík vás zase chrání před akutním srdečním infarktem.
Mandle navíc mají schopnost snižovat záněty, které poškozují cévy a tepny.
Zvýšená energie – Každodenní konzumací pár mandlí je nejlepším způsobem,
jak si zvýšit energetickou úroveň.
Mangan, měď a riboflavin z mandlí pomáhají zvyšovat produkci energie a rychlost
vašeho metabolismu.
Snížení cholesterolu – Mandle se řadí mezi nejlepší potraviny na snižování hladiny
cholesterolu v krvi. Je to díky již zmíněnému vitaminu E a vápníku.
Zvýšení mozkových funkcí – Mandle jsou zdrojem živin, které pomáhají k rozvoji
zdravého a výkonného mozku. Jde například o látku L-karnitin, který zvyšuje
mozkovou aktivitu a pomáhá vytvářet nová nervová propojení, což zlepšuje
paměť a snižuje riziko Alzheimerovy choroby.
Hudlenka
Jsou totiž plné esenciálních vitaminů a minerálů jako vitamin E, zinek, vápník,
hořčík, omega-3 mastné kyseliny a mnohé další.
Když dojde na vaše zdraví, mandle s ním dokáží udělat malé zázraky.
Proč jsou ke konzumaci lepší máčené než suché mandle?
Zřejmě jste se pozastavili nad tím, jaký je rozdíl mezi namáčenými
a suchými mandlemi. I když se to na první pohled nezdá, rozdíl je velký.
Konkrétně v těchto dvou bodech:
1) Suché mandle obsahují enzymové inhibitory, které chrání semena
až do doby vhodné na klíčení, když mají dostatek vláhy.
Tyto látky mohou blokovat enzymy ve vašich střevech.
Po namočení se uvedené látky deaktivují.
2) Konzumace namočených mandlí dělá trávení jednodušším a efektivnějším.
Pro tělo je tak k dispozici větší množství živin, které mandle obsahují.
Ve skutečnosti toto platí nejen pro mandle, ale pro všechny ostatní
ořechy a semena.
Co s vaším tělem udělá konzumace pouze 4 namočených mandlí denně ?
Zdraví srdce – Mononenasycené tuky, bílkoviny a draslík nacházející
se v mandlích jsou extra přínosné pro vaše srdce.
Vitamin E také snižuje riziko chronických onemocnění srdce.
Hořčík vás zase chrání před akutním srdečním infarktem.
Mandle navíc mají schopnost snižovat záněty, které poškozují cévy a tepny.
Zvýšená energie – Každodenní konzumací pár mandlí je nejlepším způsobem,
jak si zvýšit energetickou úroveň.
Mangan, měď a riboflavin z mandlí pomáhají zvyšovat produkci energie a rychlost
vašeho metabolismu.
Snížení cholesterolu – Mandle se řadí mezi nejlepší potraviny na snižování hladiny
cholesterolu v krvi. Je to díky již zmíněnému vitaminu E a vápníku.
Zvýšení mozkových funkcí – Mandle jsou zdrojem živin, které pomáhají k rozvoji
zdravého a výkonného mozku. Jde například o látku L-karnitin, který zvyšuje
mozkovou aktivitu a pomáhá vytvářet nová nervová propojení, což zlepšuje
paměť a snižuje riziko Alzheimerovy choroby.
Hudlenka
Když dojde na vaše zdraví, mandle s ním dokáží udělat malé zázraky.
Proč jsou ke konzumaci lepší máčené než suché mandle?
Zřejmě jste se pozastavili nad tím, jaký je rozdíl mezi namáčenými
a suchými mandlemi. I když se to na první pohled nezdá, rozdíl je velký.
Konkrétně v těchto dvou bodech:
1) Suché mandle obsahují enzymové inhibitory, které chrání semena
až do doby vhodné na klíčení, když mají dostatek vláhy.
Tyto látky mohou blokovat enzymy ve vašich střevech.
Po namočení se uvedené látky deaktivují.
2) Konzumace namočených mandlí dělá trávení jednodušším a efektivnějším.
Pro tělo je tak k dispozici větší množství živin, které mandle obsahují.
Ve skutečnosti toto platí nejen pro mandle, ale pro všechny ostatní
ořechy a semena.
Co s vaším tělem udělá konzumace pouze 4 namočených mandlí denně ?
Zdraví srdce – Mononenasycené tuky, bílkoviny a draslík nacházející
se v mandlích jsou extra přínosné pro vaše srdce.
Vitamin E také snižuje riziko chronických onemocnění srdce.
Hořčík vás zase chrání před akutním srdečním infarktem.
Mandle navíc mají schopnost snižovat záněty, které poškozují cévy a tepny.
Zvýšená energie – Každodenní konzumací pár mandlí je nejlepším způsobem,
jak si zvýšit energetickou úroveň.
Mangan, měď a riboflavin z mandlí pomáhají zvyšovat produkci energie a rychlost
vašeho metabolismu.
Snížení cholesterolu – Mandle se řadí mezi nejlepší potraviny na snižování hladiny
cholesterolu v krvi. Je to díky již zmíněnému vitaminu E a vápníku.
Zvýšení mozkových funkcí – Mandle jsou zdrojem živin, které pomáhají k rozvoji
zdravého a výkonného mozku. Jde například o látku L-karnitin, který zvyšuje
mozkovou aktivitu a pomáhá vytvářet nová nervová propojení, což zlepšuje
paměť a snižuje riziko Alzheimerovy choroby.
Hudlenka
Zřejmě jste se pozastavili nad tím, jaký je rozdíl mezi namáčenými
a suchými mandlemi. I když se to na první pohled nezdá, rozdíl je velký.
Konkrétně v těchto dvou bodech:
1) Suché mandle obsahují enzymové inhibitory, které chrání semena
až do doby vhodné na klíčení, když mají dostatek vláhy.
Tyto látky mohou blokovat enzymy ve vašich střevech.
Po namočení se uvedené látky deaktivují.
2) Konzumace namočených mandlí dělá trávení jednodušším a efektivnějším.
Pro tělo je tak k dispozici větší množství živin, které mandle obsahují.
Ve skutečnosti toto platí nejen pro mandle, ale pro všechny ostatní
ořechy a semena.
Co s vaším tělem udělá konzumace pouze 4 namočených mandlí denně ?
Zdraví srdce – Mononenasycené tuky, bílkoviny a draslík nacházející
se v mandlích jsou extra přínosné pro vaše srdce.
Vitamin E také snižuje riziko chronických onemocnění srdce.
Hořčík vás zase chrání před akutním srdečním infarktem.
Mandle navíc mají schopnost snižovat záněty, které poškozují cévy a tepny.
Zvýšená energie – Každodenní konzumací pár mandlí je nejlepším způsobem,
jak si zvýšit energetickou úroveň.
Mangan, měď a riboflavin z mandlí pomáhají zvyšovat produkci energie a rychlost
vašeho metabolismu.
Snížení cholesterolu – Mandle se řadí mezi nejlepší potraviny na snižování hladiny
cholesterolu v krvi. Je to díky již zmíněnému vitaminu E a vápníku.
Zvýšení mozkových funkcí – Mandle jsou zdrojem živin, které pomáhají k rozvoji
zdravého a výkonného mozku. Jde například o látku L-karnitin, který zvyšuje
mozkovou aktivitu a pomáhá vytvářet nová nervová propojení, což zlepšuje
paměť a snižuje riziko Alzheimerovy choroby.
Hudlenka
Konkrétně v těchto dvou bodech:
1) Suché mandle obsahují enzymové inhibitory, které chrání semena
až do doby vhodné na klíčení, když mají dostatek vláhy.
Tyto látky mohou blokovat enzymy ve vašich střevech.
Po namočení se uvedené látky deaktivují.
2) Konzumace namočených mandlí dělá trávení jednodušším a efektivnějším.
Pro tělo je tak k dispozici větší množství živin, které mandle obsahují.
Ve skutečnosti toto platí nejen pro mandle, ale pro všechny ostatní
ořechy a semena.
Co s vaším tělem udělá konzumace pouze 4 namočených mandlí denně ?
Zdraví srdce – Mononenasycené tuky, bílkoviny a draslík nacházející
se v mandlích jsou extra přínosné pro vaše srdce.
Vitamin E také snižuje riziko chronických onemocnění srdce.
Hořčík vás zase chrání před akutním srdečním infarktem.
Mandle navíc mají schopnost snižovat záněty, které poškozují cévy a tepny.
Zvýšená energie – Každodenní konzumací pár mandlí je nejlepším způsobem,
jak si zvýšit energetickou úroveň.
Mangan, měď a riboflavin z mandlí pomáhají zvyšovat produkci energie a rychlost
vašeho metabolismu.
Snížení cholesterolu – Mandle se řadí mezi nejlepší potraviny na snižování hladiny
cholesterolu v krvi. Je to díky již zmíněnému vitaminu E a vápníku.
Zvýšení mozkových funkcí – Mandle jsou zdrojem živin, které pomáhají k rozvoji
zdravého a výkonného mozku. Jde například o látku L-karnitin, který zvyšuje
mozkovou aktivitu a pomáhá vytvářet nová nervová propojení, což zlepšuje
paměť a snižuje riziko Alzheimerovy choroby.
Hudlenka
až do doby vhodné na klíčení, když mají dostatek vláhy.
Tyto látky mohou blokovat enzymy ve vašich střevech.
Po namočení se uvedené látky deaktivují.
2) Konzumace namočených mandlí dělá trávení jednodušším a efektivnějším.
Pro tělo je tak k dispozici větší množství živin, které mandle obsahují.
Ve skutečnosti toto platí nejen pro mandle, ale pro všechny ostatní
ořechy a semena.
Co s vaším tělem udělá konzumace pouze 4 namočených mandlí denně ?
Zdraví srdce – Mononenasycené tuky, bílkoviny a draslík nacházející
se v mandlích jsou extra přínosné pro vaše srdce.
Vitamin E také snižuje riziko chronických onemocnění srdce.
Hořčík vás zase chrání před akutním srdečním infarktem.
Mandle navíc mají schopnost snižovat záněty, které poškozují cévy a tepny.
Zvýšená energie – Každodenní konzumací pár mandlí je nejlepším způsobem,
jak si zvýšit energetickou úroveň.
Mangan, měď a riboflavin z mandlí pomáhají zvyšovat produkci energie a rychlost
vašeho metabolismu.
Snížení cholesterolu – Mandle se řadí mezi nejlepší potraviny na snižování hladiny
cholesterolu v krvi. Je to díky již zmíněnému vitaminu E a vápníku.
Zvýšení mozkových funkcí – Mandle jsou zdrojem živin, které pomáhají k rozvoji
zdravého a výkonného mozku. Jde například o látku L-karnitin, který zvyšuje
mozkovou aktivitu a pomáhá vytvářet nová nervová propojení, což zlepšuje
paměť a snižuje riziko Alzheimerovy choroby.
Hudlenka
Po namočení se uvedené látky deaktivují.
2) Konzumace namočených mandlí dělá trávení jednodušším a efektivnějším.
Pro tělo je tak k dispozici větší množství živin, které mandle obsahují.
Ve skutečnosti toto platí nejen pro mandle, ale pro všechny ostatní
ořechy a semena.
Co s vaším tělem udělá konzumace pouze 4 namočených mandlí denně ?
Zdraví srdce – Mononenasycené tuky, bílkoviny a draslík nacházející
se v mandlích jsou extra přínosné pro vaše srdce.
Vitamin E také snižuje riziko chronických onemocnění srdce.
Hořčík vás zase chrání před akutním srdečním infarktem.
Mandle navíc mají schopnost snižovat záněty, které poškozují cévy a tepny.
Zvýšená energie – Každodenní konzumací pár mandlí je nejlepším způsobem,
jak si zvýšit energetickou úroveň.
Mangan, měď a riboflavin z mandlí pomáhají zvyšovat produkci energie a rychlost
vašeho metabolismu.
Snížení cholesterolu – Mandle se řadí mezi nejlepší potraviny na snižování hladiny
cholesterolu v krvi. Je to díky již zmíněnému vitaminu E a vápníku.
Zvýšení mozkových funkcí – Mandle jsou zdrojem živin, které pomáhají k rozvoji
zdravého a výkonného mozku. Jde například o látku L-karnitin, který zvyšuje
mozkovou aktivitu a pomáhá vytvářet nová nervová propojení, což zlepšuje
paměť a snižuje riziko Alzheimerovy choroby.
Hudlenka
Pro tělo je tak k dispozici větší množství živin, které mandle obsahují.
Ve skutečnosti toto platí nejen pro mandle, ale pro všechny ostatní
ořechy a semena.
Co s vaším tělem udělá konzumace pouze 4 namočených mandlí denně ?
Zdraví srdce – Mononenasycené tuky, bílkoviny a draslík nacházející
se v mandlích jsou extra přínosné pro vaše srdce.
Vitamin E také snižuje riziko chronických onemocnění srdce.
Hořčík vás zase chrání před akutním srdečním infarktem.
Mandle navíc mají schopnost snižovat záněty, které poškozují cévy a tepny.
Zvýšená energie – Každodenní konzumací pár mandlí je nejlepším způsobem,
jak si zvýšit energetickou úroveň.
Mangan, měď a riboflavin z mandlí pomáhají zvyšovat produkci energie a rychlost
vašeho metabolismu.
Snížení cholesterolu – Mandle se řadí mezi nejlepší potraviny na snižování hladiny
cholesterolu v krvi. Je to díky již zmíněnému vitaminu E a vápníku.
Zvýšení mozkových funkcí – Mandle jsou zdrojem živin, které pomáhají k rozvoji
zdravého a výkonného mozku. Jde například o látku L-karnitin, který zvyšuje
mozkovou aktivitu a pomáhá vytvářet nová nervová propojení, což zlepšuje
paměť a snižuje riziko Alzheimerovy choroby.
Hudlenka
ořechy a semena.
Co s vaším tělem udělá konzumace pouze 4 namočených mandlí denně ?
Zdraví srdce – Mononenasycené tuky, bílkoviny a draslík nacházející
se v mandlích jsou extra přínosné pro vaše srdce.
Vitamin E také snižuje riziko chronických onemocnění srdce.
Hořčík vás zase chrání před akutním srdečním infarktem.
Mandle navíc mají schopnost snižovat záněty, které poškozují cévy a tepny.
Zvýšená energie – Každodenní konzumací pár mandlí je nejlepším způsobem,
jak si zvýšit energetickou úroveň.
Mangan, měď a riboflavin z mandlí pomáhají zvyšovat produkci energie a rychlost
vašeho metabolismu.
Snížení cholesterolu – Mandle se řadí mezi nejlepší potraviny na snižování hladiny
cholesterolu v krvi. Je to díky již zmíněnému vitaminu E a vápníku.
Zvýšení mozkových funkcí – Mandle jsou zdrojem živin, které pomáhají k rozvoji
zdravého a výkonného mozku. Jde například o látku L-karnitin, který zvyšuje
mozkovou aktivitu a pomáhá vytvářet nová nervová propojení, což zlepšuje
paměť a snižuje riziko Alzheimerovy choroby.
Hudlenka
![](/images/tinymce-images/images/1_60682578bbdab.jpg)