Velikonoční nádivka

Vytisknout recept
Tradiční velikonoční nádivka s kopřivami (chutná je ale i s pórkem).
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Klíč. slova nádivka, tradiční, Velikonoce
Čas přípravy 45 minutes
Čas vaření 45 minutes
Celkový čas 1 hour 30 minutes
Porce 4
Kalorie 193
Uvařila Irena Třesohlavá

Ingredience

  • 8 ks vajec
  • 0,5 kg vepřového masa
  • 0,5 kg uzeného masa
  • 8 ks rohlíků
  • sůl
  • muškátový oříšek
  • majoránka
  • pepř
  • kopřivy nebo pórek

Instrukce

  • Vepř. i uzené maso uvaříme do měkka a nakrájíme.Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme vývarem,ve kterém jsme vařili maso.
    Přidáme žloutky, pepř, sůl, trochu mušk.oříšku, majoránku a buď kopřivy, které můžeme nahradit petrželkou, pažitkou,nebo porkem, který používám já - dodá nádivce dobrou chuť. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
    Pokud pečete pro více lidí, lze množství vajec a rohlíků navýšit stejným poměrem / např.10 vajec+10rohlíků /
    Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C ,cca 35-40minut.

Nutriční hodnoty

Serving: 100g | Kalorie: 193kcal | Tuky: 9g | Protein: 11g | Cukry: 18g

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account