164

Lilek a med
Vyzkoušejte někdy osmahnout lilek na medu. Nebudete umět identifikovat, zda je to dezert, nebo hlavní jídlo, ale chutnat Vám bude zaručeně. Je to gurmánská dobrota.
Jahoda a okurka
V některých moderních kavárnách se setkáváme s nabídkou nápojových lístků, které v letních měsících nabízejí na osvěžení limonády s jahodami a okurkou. Je jen málo odvážlivců, kteří se pro tuto kombinaci odhodlají a ten zbytek absolutně neví, o co přichází.
Maso a brusinky
Brusinkový džem se často podává s grilovaným, nebo smaženým sýrem. Skandinávci věděli, proč tuto kombinaci vymysleli, ale pravdou je, že brusinkový džem výborně chutná i k masu. Můžete si zvolit, zda chcete kyselejší, nebo sladší. My doporučujeme rozhodně ten sladší, ale pokud se bojíte experimentů, začněte s kyselejší chutí.
Ananas a plísňový sýr
Plísňový sýr je trnem v oku mnoha lidem, ale stejně ho mnozí i zbožňují. Avšak ani jednu skupinu nenapadlo vyzkoušet s plísňovým sýrem něco nového – třeba ho zkombinovat se sladkým ananasem. Obě potraviny mají vysokou úroveň, podávají se na těch nejslavnostnějších gurmánských akcích a jsou zárukou kvality.
Červená řepa a hořká čokoláda
Pokud se ještě do Vaší oblíbené kavárny nedostala horká čokoláda v kombinaci s červenou řepou, nezoufejte a připravte se na ni s předstihem. Zanedlouho bude totiž hitem každého dobrého podniku. Roztavte si čokoládu a nastrouhejte do ní trochu červené řepy. Nebo si jednoduše z obou najednou kousněte. Odpadnete!
Káva a sůl
Pokud přidáte do kávy smetanu a cukr, je to sladkost pro mlsouny. Přesto je na světě mnoho odpůrců smetany nebo cukru, kteří preferují čistou chuť hořké kávy. Nuž dobře. Pokud jste ale takoví gurmáni, vyzkoušejte si do espressa hodit špetku soli a uvidíte, co to udělá. Mnozí gurmáni to prostě milují!
Meloun a šunka
Tato kombinace je už nějaký ten rok známá, ale dnes bude sloužit ne jako inspirace, ale jako důkaz o tom, že netradiční věci by se měly spojovat. I nad melounem a šunkou zpočátku všichni ohrnovali nos a dnes se těší oblibě v těch nejlepších restauracích jako nenahraditelný předkrm.
Ovocný salát a chilli
Ovocný salát s chilli pochází samozřejmě z Jižní Ameriky. Tak, jak domácí milují pikantní jídla, milují i ovoce, a tak se jednoho dne někdo z nich rozhodl, že to skloubí. Bylo to už dávno a tento trend se těšil dlouho velké popularitě, ale jen na domácí půdě. No pak se dostal do světa. A ti, kteří ho již vyzkoušeli, byli podobně mile překvapeni, jako když k nám v minulosti přišla chilli čokoláda.
Kaviár s čokoládou
Inu, rovnou si řekněme, že kaviár není jídlem pro každého. Milují ho jen skuteční fajnšmekři a také z těch se ho jen část odváží ochutnat s bílou, nebo mléčnou čokoládou. No, ti, kteří to udělali, si to pochvalovali. Netradiční chuť přinesla nové poznání.
Jahody s balsamicem
Kyselé balsamico a svěží jahody? Kdo by to jedl! Zkuste někdy jednu jahodu s balsamicem. Pokud si to navíc pocukrujete, zjistíte, jak chutná skutečná radost z jídla. Sladkokyselá kombinace je hotovým elixírem svěžesti.
Hořká čokoláda a kečup
Tak, jak Italové nemohou cítit kečup, ve střední Evropě jsou k němu milosrdnější a v Americe ho přímo milují. A milují ho kombinovat s těmi najabsurdnejšími věcmi – mezi jinými i s čokoládou. Ne nadarmo se o Americe říká, že je zemí kontrastů. Ty se totiž projevují všude a zejména v jídle. V tomto případě je ale třeba říci, že kombinace kečupu a čokolády je opravdu povedená.
 

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account