Maracuja
Jedná se o plod mučenky. Plody mohou mít modrou, purpurovou nebo žlutou barvu. Jak ji jíme? Jednoduše. Plod podélně rozřízneme a dřeň i s jadérky jíme lžičkou. Má exotickou sladkokyselou chuť. Obsahuje vitamin C a provitamin A. Konzumuje se čerstvá. Pasírovaná se používá do nápojů nebo do zmrzlin. Přidává se také pod pečené maso nebo do marmelád. Je oblíbená při redukčních dietách.
Pomelo
Vypadá jako velký zelený grep. Má nakyslou chuť podobnou grepu. Obsahuje hlavně vitamin C a železo. Pomelo se konzumuje syrové a bez slupky. Můžete jej přidat do ovocných salátů i do marmelád pro zpestření chuti.
Physalys
Pokud vám ten název nic neříká, snad vám napoví víc mochyně nebo židovská třešeň. Je to zeleno žlutá bobule velká asi jako třešně, která se nachází v uzavřeném, světle hnědém pouzdře. Má sladkokyselou chuť podobnou ananasu. Po vyjmutí můžeme jíst bobule i za syrova. V ovocných salátech jsou vynikají. Je třeba je však rozpůlit. Dužina pak lépe přijímá cukr. Dá se také usušit, pak se podobá rozinkám. Pozor ale, nezralé plody jsou jedovaté!

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account