Žitný chléb

Vytisknout recept
Koupila jsem si žitný kvásek a zkusila upéct chléb. Nejen, že se moc povedl, ale taky dobře chutná.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 2 hours 30 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 3 hours 10 minutes
Porce 8 porcí
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 150 g žitné mouky
  • 350 g celozrnné špaldové mouky
  • 400 ml trochu teplé vody
  • 1 sáček Žitný kvásek Dr. Oetker
  • 1 sušené droždí Dr. Oetker
  • 1,5 lžičky bylinkové soli
  • hrst slunečnicových semínek

Instrukce

  • Dle návodu na kvásku jsem dala příslušné ingredience,
  • ručně vymíchala těsto, nechala hodinu kynout.
  • Poté jsem znovu promíchala těsto
  • Vložila jsem do formy na chléb a další hodinu nechala kynout.
  • Poté jsem posypala krásně nakynuté těsto semínky, potřela vodou
  • a dala péci do předehřáté trouby.
  • 15 minut na 220 st., poté asi 25 min. na 190 stupˇňů.
  • Chléb šel krásně vyklepnout a nemá chybu.
11 Komentářů
  1. KateřinaŠlimarová 2 roky ago

    Ten se vám povedl

  2. Jana SakalováSakalová 2 roky ago

    5 stars
    Krásny chlebík, isto ste si pochutnali.

    • Author
      Lenka Hudečková 2 roky ago

      pochutnali a ještě máme na snídani :-), je velmi hutný, tak nám stačí každému dva plátky…

  3. NelaVávrová 2 roky ago

    5 stars
    Miluji žitné pečivo, krásný….

    • Author
      Lenka Hudečková 2 roky ago

      já taky, proto si je nejraději peču doma…a tento se povedl moc…

      • NelaVávrová 2 roky ago

        Na chleba si doma netroufnu, ani časově a celý bych ho nestihla sníst než ztvrdne. Oblíbila jsem si z Lidlu.

        • Author
          Lenka Hudečková 2 roky ago

          my bychom do Lidlu museli do “velkého” města,, a já jsem doma, tak klidně sem tam u peču..

  4. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    5 stars
    Určitě dobrý chlebíček.

    • Author
      Lenka Hudečková 2 roky ago

      výborný,..

  5. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    Chlebík vypadá moc pěkně, tedy možná bych ho mohla mít shora více vypečený…ale věřím, že chuťově to bude dobrota…

    • Author
      Lenka Hudečková 2 roky ago

      Už jsem se bála, že by se spálil, špejli jsem sotva přes tu tvrdou krustu propíchla, tak jsem ho raději vytáhla z trouby. Chuťově nemá chybu…Je sytý, fakt se podařil

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account