Žitný chléb
Ingredience
- 150 g žitné mouky
- 350 g celozrnné špaldové mouky
- 400 ml trochu teplé vody
- 1 sáček Žitný kvásek Dr. Oetker
- 1 sušené droždí Dr. Oetker
- 1,5 lžičky bylinkové soli
- hrst slunečnicových semínek
Instrukce
- Dle návodu na kvásku jsem dala příslušné ingredience,
- ručně vymíchala těsto, nechala hodinu kynout.
- Poté jsem znovu promíchala těsto
- Vložila jsem do formy na chléb a další hodinu nechala kynout.
- Poté jsem posypala krásně nakynuté těsto semínky, potřela vodou
- a dala péci do předehřáté trouby.
- 15 minut na 220 st., poté asi 25 min. na 190 stupˇňů.
- Chléb šel krásně vyklepnout a nemá chybu.
Ten se vám povedl
Krásny chlebík, isto ste si pochutnali.
pochutnali a ještě máme na snídani :-), je velmi hutný, tak nám stačí každému dva plátky…
Miluji žitné pečivo, krásný….
já taky, proto si je nejraději peču doma…a tento se povedl moc…
Na chleba si doma netroufnu, ani časově a celý bych ho nestihla sníst než ztvrdne. Oblíbila jsem si z Lidlu.
my bychom do Lidlu museli do “velkého” města,, a já jsem doma, tak klidně sem tam u peču..
Určitě dobrý chlebíček.
výborný,..
Chlebík vypadá moc pěkně, tedy možná bych ho mohla mít shora více vypečený…ale věřím, že chuťově to bude dobrota…
Už jsem se bála, že by se spálil, špejli jsem sotva přes tu tvrdou krustu propíchla, tak jsem ho raději vytáhla z trouby. Chuťově nemá chybu…Je sytý, fakt se podařil