Vytisknout recept
Koupila jsem si žitný kvásek a zkusila upéct chléb. Nejen, že se moc povedl, ale taky dobře chutná.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 2 hours hod. 30 minutes min
Čas vaření 40 minutes min
Celkový čas 3 hours hod. 10 minutes min
Porce 8 porcí
Uvařila Lenka Hudečková
- 150 g žitné mouky
- 350 g celozrnné špaldové mouky
- 400 ml trochu teplé vody
- 1 sáček Žitný kvásek Dr. Oetker
- 1 sušené droždí Dr. Oetker
- 1,5 lžičky bylinkové soli
- hrst slunečnicových semínek
Dle návodu na kvásku jsem dala příslušné ingredience,
ručně vymíchala těsto, nechala hodinu kynout.
Poté jsem znovu promíchala těsto
Vložila jsem do formy na chléb a další hodinu nechala kynout.
Poté jsem posypala krásně nakynuté těsto semínky, potřela vodou
a dala péci do předehřáté trouby.
15 minut na 220 st., poté asi 25 min. na 190 stupˇňů.
Chléb šel krásně vyklepnout a nemá chybu.