Francouzské brambory
2. Dvě vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na plátky.
3. Uzeninu nebo maso pokrájíme, cibuli nakrájíme na kostičky.
4. Na pánvi na oleji opečeme cibuli, přidáme trochu kmínu, přisypeme uzeninu a společně opečeme.
5. Mísu vyložíme polovinou plátků brambor, osolíme, opepříme. Pokryjeme vrstvou uzeniny s cibulí, poklademe plátky vajec a dokončíme horní vrstvou brambor.
6. Necháme asi 15 minut zapéct, pak zalijeme mlékem s rozšlehanými zbylými vejci, solí a pepřem a dopečeme. 1kg - bramborna vymazaníks - olejna vysypáníks - strouhanka300g - uzenina nebo uzené maso1ks - menši cibulešpetka - kminšpetka - sul,pepř200ml - mléko nebo smetana na vařenípříprava - 40vaření - 40