Francouzské brambory

Vytisknout recept
1. Brambory omyjeme a uvaříme téměř doměkka ve vodě. Necháme trochu zchladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Troubu předehřejeme na 200 °C. Zapékací mísu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. 
2. Dvě vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na plátky. 
3. Uzeninu nebo maso pokrájíme, cibuli nakrájíme na kostičky. 
4. Na pánvi na oleji opečeme cibuli, přidáme trochu kmínu, přisypeme uzeninu a společně opečeme. 
5. Mísu vyložíme polovinou plátků brambor, osolíme, opepříme. Pokryjeme vrstvou uzeniny s cibulí, poklademe plátky vajec a dokončíme horní vrstvou brambor. 
6. Necháme asi 15 minut zapéct, pak zalijeme mlékem s rozšlehanými zbylými vejci, solí a pepřem a dopečeme.
 
1kg - brambor
na vymazaníks - olej
na vysypáníks - strouhanka
300g - uzenina nebo uzené maso
1ks - menši cibule
špetka - kmin
špetka - sul,pepř
200ml - mléko nebo smetana na vaření
příprava - 40
vaření - 40
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila NikolaKokesova

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account