Steaky s chimichurri & karamelizované papriky

Vytisknout recept
Brazílie se nachází v tropické oblasti a je obklopena oceánem, což se odráží i v její kuchyni. Nechybí v ní maso, ale ani ryby, tropické ovoce a zelenina. Zkuste třeba poctivý hovězí hovězí steak s chimichurri a karamelizovanými paprikami!
 
1Na papriky v pánvi rozehřejte olej, přidejte papriky, cibuli a za občasného míchání pomalu opékejte zhruba 15–20 minut, až zkaramelizují. Přidejte zbylé přísady a míchejte 2–4 minuty, až zesirupovatí. Podle chuti osolte. Nechte vychladnout, pokud necháte v chladu přes noc odpočinout, chutě se ještě lépe rozvinou.
2Rozehřejte gril. Steaky na okrajích nařízněte, opepřete a grilujte 6 minut po každé straně. Pak nechte na prkénku přikryté alobalem 10 minut odpočinout.
3Mezitím připravte chimichurri – smíchejte všechny přísady a osolte. Steaky podávejte s chimichurri a karamelizovanými paprikami, případně s lehkým salátem z polníčku. 
ks - roštěnec 4 ks velké silné steaky z roštěnky
ks - sůl vločková
ks - pepř hrubě mletý
ks - polníček k podávání
ks - citron klínky, k podávání
ks - NA KARAMELIZOVANÉ PAPRIKY
ks - olivový olej 80 ml
ks - paprika červená 3 ks velké, zbavené semeníku, na proužky
ks - cibule 0.5 ks na tenké klínky
ks - česnek 2 stroužky na plátky
ks - vinný ocet červený 30 ml
ks - balzamikový ocet 30 ml
ks - třtinový cukr 2 PL
ks - NA CHIMICHURRI
ks - petrželka 0.33 hrnku hladkolistá, nasekaná
ks - koriandr 0.33 hrnku nasekaný
ks - oregano 1 PL nasekané
ks - česnek 1 stroužek drcený
ks - olivový olej 80 ml
ks - paprika sladká 0.5 ČL mletá
ks - římský kmín 0.5 ČL drcený, opražený
ks - koriandr 0.5 ČL
ks - citron 1.5 ks šťáva vymačkaná
příprava - 15
vaření - do 60
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila LibušeStřebovská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account