Zelofleky se slaninou a uzeným masem

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 50 minutes
Porce 6 porcí
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • zelí bílé
  • 1 100 x 1 g
  • Farmářská slanina Pikok
  • 200 x 1 g
  • Moravské uzené Řezníkův talíř
  • 500 x 1 g
  • cibule červená
  • 125 x 1 g
  • vejce slepičí
  • 5 x kus 55 g
  • sůl kuchyňská
  • 1 g
  • pepř černý mletý
  • 1 g
  • Eidam strouhaný 30% Boni
  • balení 200 g
  • Smetana ke šlehání 31% Kunín
  • balení 200 g

Instrukce

  • 1
  • Zelí zbavíme košťálu a nakrájíme na kostičky. Dáme vařit do vroucí, osolené vody.
  • 2
  • Mezitím si nakrájíme slaninu a uzené maso na kostičky. Cibuli nakrájíme na drobno.
  • 3
  • Ve větší pánvi osmažíme slaninu. Poté přidáme cibuli a nakonec přidáme uzené maso a dále smažíme.
  • 4
  • Zelí scedíme a necháme vychladnout. Do zelí přidáme usmaženou směs slaniny a cibule s uzeným masem a pořádně promícháme. Směs rovnoměrně rozprostřeme do pekáčku.
  • 5
  • Trochu si vyšleháme vajíčka, přilijeme do nich smetanu a opět šleháme. Vyšlehaná vajíčka se smetanou nalijeme do směsi v pekáčku. Navrch rovnoměrně rozprostřeme strouhaný sýr.
  • 6
  • Pečeme na 180 stupňů 30 – 40 minut.
4 Komentářů
  1. Tak tady je tolik drahých surovin, že by to muselo stačit na tři různá jídla…zbytečně drahé a překombinované

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Tak to mám průšvih, protože v Lidlu nenakupuji 🙂
    Ale jinak dobrý recept, moje maminka občas vařila těstoviny se zelím 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account