Zeleninové kari

Vytisknout recept
Jako přílohu volím rýži.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1
  • plechovka konzervovaných rajčat
  • 8
  • stonků chřestu
  • 4
  • brambory
  • 2
  • cukety
  • 1
  • cibule
  • 0.25
  • hlávky květáku
  • 1
  • hrst nasekaného koriandru nebo petržele
  • 2 lžíce
  • oleje
  • 2 lžíce
  • zelené kari pasty
  • sůl

Instrukce

  • 1
  • Chřest očistíme, zbavíme konců, oloupeme a nakrájíme na dílky. Květák očistíme a rozdělíme na malé růžičky. Cuketu očistíme, zbavíme konců a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
  • 2
  • V pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme kari pastu, promícháme a necháme rozvonět. Pak postupně přidáme cuketu, chřest a květák.
  • 3
  • Promícháme, chvíli podusíme a zalijeme rajčaty z plechovky. Přidáme brambory a podle potřeby i trochu vody. Přivedeme k mírnému varu a vaříme do změknutí cca 25 minut. Podáváme s čerstvými bylinkami.
4 Komentářů
  1. 5 stars
    Mňam milujem zeleninové jedlá a kombinácia s kari je určite dobrá.

  2. 5 stars
    Krásně to vypadá a bude to jistě dobré.

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Krása, až bude sezóna na chřest a cuketu, mohu zkusit… taková jídla máme rádi 🙂

  4. Již od pohledu lákavé 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account