Zázvorový kuskus s hokaido
Ingredience
- 1 ks Hokkaidó
- 350 g Kuskus
- 4 ks Cibule
- 1 lžíce Olej
- 1 lžíce Zázvor čerstvý
- 2 lžička Sůl
- 1 lžička Zázvor mletý
- 1 lžíce Slunečnicové semínko
- 1 lžíce Dýňové semínko
- Voda
Instrukce
- Hokaido omyjeme, osušíme, rozpůlíme a vydlabeme lžicí jadérka, potom nakrájíme na plátky asi 1,5 cm silné, poklademe na plech pomazaný olejem, osolíme, ochutíme mletým zázvorem, dáme péci do vyhřáté trouby na 180 st. asi na 10 minut.Cibuli oloupeme, nakrájíme na měsíčky a orestujeme na oleji s čerstvým zázvorem oloupaným a nastrouhaným nahrubo, podle chuti osolíme.Kuskus spaříme horkou vodou, osolíme a dobře promícháme, počkáme, až se voda vstřebá tak, aby kuskus byl pěkně měkký.Podáváme kuskus, na který dáme orestovanou cibuli a kolem poklademe upečenou hokaido, posypeme semínky.