Zázvorový kuskus s hokaido

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 17 minutes
Porce 0
Uvařila IvanaVerner

Ingredience

  • 1 ks Hokkaidó
  • 350 g Kuskus
  • 4 ks Cibule
  • 1 lžíce Olej
  • 1 lžíce Zázvor čerstvý
  • 2 lžička Sůl
  • 1 lžička Zázvor mletý
  • 1 lžíce Slunečnicové semínko
  • 1 lžíce Dýňové semínko
  • Voda

Instrukce

  • Hokaido omyjeme, osušíme, rozpůlíme a vydlabeme lžicí jadérka, potom nakrájíme na plátky asi 1,5 cm silné, poklademe na plech pomazaný olejem, osolíme, ochutíme mletým zázvorem, dáme péci do vyhřáté trouby na 180 st. asi na 10 minut.
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na měsíčky a orestujeme na oleji s čerstvým zázvorem oloupaným a nastrouhaným nahrubo, podle chuti osolíme.
    Kuskus spaříme horkou vodou, osolíme a dobře promícháme, počkáme, až se voda vstřebá tak, aby kuskus byl pěkně měkký.
    Podáváme kuskus, na který dáme orestovanou cibuli a kolem poklademe upečenou hokaido, posypeme semínky.
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account