Zastřená vejce na opečeném toustu s chřestem a uzeným masem
Ingredience
- Celozrnný toustový chléb 4 ks
- Čerstvá BIO vejce 6 ks M 4 ks
- Uzené maso 8 plátky
- Zelený chřest 16 stonky
- Červená řepa listy 70 g
- Extra panenský olivový olej 2 lžíce
- Ocet 2 lžíce
- Sůl
- Pepř
- Zálivka
- Med květový český 1 lžička
- Vinný ocet 2 lžička
- Extra panenský olivový olej 2 lžíce
- Pažitka
Instrukce
- Vodu v hrnci přiveďte k varu, přilijte do ní ocet a po chvíli ztlumte plamen.
- Vejce vyklepněte do naběračky, roztočte ve vodě vír a opatrně do něj vejce vlijte. Nechte ve vodě vařit cca 3 minuty, podle velikosti vejce. Bílek bude ztuhlý, ale žloutek tekutý.
- Očištěný chřest spařte vroucí vodou a rychle pak propláchněte studenou.
- Na suché pánvi (nebo v topinkovači) si opečte tousty.
- Poté na stejné pánvi na troše olivového oleje orestujte stonky chřestu a plátky uzeného masa.
- Na závěr si připravte zálivku. Do misky dejte med, vinný ocet a olivový olej. Krátce prošlehejte a přisypte nasekanou pažitku.
- Vejce podávejte s opečeným chlebem, uzeným masem, chřestem, lístky červené řepy a zakápnuté zálivkou. Dle potřeby dochuťte solí a pepřem.
Také Vám velké díky.
Skvěle to vypadá. Pěkný a dobrý recept.
To vypadá náramně dobře, dala bych si hned.
Moc Vám děkuji.
mňam, mňam, mňam, to bych si dala…. vypadají úžasně 🙂
děkuji moc