Vodu v hrnci přiveďte k varu, přilijte do ní ocet a po chvíli ztlumte plamen.
Vejce vyklepněte do naběračky, roztočte ve vodě vír a opatrně do něj vejce vlijte. Nechte ve vodě vařit cca 3 minuty, podle velikosti vejce. Bílek bude ztuhlý, ale žloutek tekutý.
Očištěný chřest spařte vroucí vodou a rychle pak propláchněte studenou.
Na suché pánvi (nebo v topinkovači) si opečte tousty.
Poté na stejné pánvi na troše olivového oleje orestujte stonky chřestu a plátky uzeného masa.
Na závěr si připravte zálivku. Do misky dejte med, vinný ocet a olivový olej. Krátce prošlehejte a přisypte nasekanou pažitku.
Vejce podávejte s opečeným chlebem, uzeným masem, chřestem, lístky červené řepy a zakápnuté zálivkou. Dle potřeby dochuťte solí a pepřem.