Go Back
+ servings

Zastřená vejce na opečeném toustu s chřestem a uzeným masem

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Celozrnný toustový chléb 4 ks
  • Čerstvá BIO vejce 6 ks M 4 ks
  • Uzené maso 8 plátky
  • Zelený chřest 16 stonky
  • Červená řepa listy 70 g
  • Extra panenský olivový olej 2 lžíce
  • Ocet 2 lžíce
  • Sůl
  • Pepř
  • Zálivka
  • Med květový český 1 lžička
  • Vinný ocet 2 lžička
  • Extra panenský olivový olej 2 lžíce
  • Pažitka

Instrukce

  • Vodu v hrnci přiveďte k varu, přilijte do ní ocet a po chvíli ztlumte plamen.
  • Vejce vyklepněte do naběračky, roztočte ve vodě vír a opatrně do něj vejce vlijte. Nechte ve vodě vařit cca 3 minuty, podle velikosti vejce. Bílek bude ztuhlý, ale žloutek tekutý.
  • Očištěný chřest spařte vroucí vodou a rychle pak propláchněte studenou.
  • Na suché pánvi (nebo v topinkovači) si opečte tousty.
  • Poté na stejné pánvi na troše olivového oleje orestujte stonky chřestu a plátky uzeného masa.
  • Na závěr si připravte zálivku. Do misky dejte med, vinný ocet a olivový olej. Krátce prošlehejte a přisypte nasekanou pažitku.
  • Vejce podávejte s opečeným chlebem, uzeným masem, chřestem, lístky červené řepy a zakápnuté zálivkou. Dle potřeby dochuťte solí a pepřem.