Zapečená vejce s barevnou zeleninou z jednoho pekáče

Vytisknout recept
Zeleninu můžete takřka donekonečna obměňovat podle sezony a dostupnosti.
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • červená řepa větší, případně pastinák nebo petržel 1 ks
  • brambory větší, nebo 1 batát 2 ks
  • ředkvičky 1 svazek
  • olivový olej 1–2 lžíce
  • česnek 2 stroužky
  • citron chemicky neošetřený 1 ks
  • cibule malá 1 ks
  • zelenina listová – špenát, polníček, kadeřávek a podobně 1 svazek
  • cuketa 1 ks
  • vejce 5–8 ks
  • strouhaný parmazán nemusí být
  • bylinky nebo jarní cibulka na posypání
  • sůl
  • pepř čerstvě namletý

Instrukce

  • Troubu předehřejte na 200 °C. Nakrájenou kořenovou zeleninu, brambory a ředkvičky na plátky promíchejte v pekáčku s 1 lžící oleje, špetkou soli a pepře, prolisovaným česnekem, šťávou z půlky citronu a navrch rozložte kolečka citronu a plátky cibule.
  • Vložte do trouby a pečte 15 až 20 minut, až zelenina změkne, ale nerozvaří se.
  • Vyndejte z trouby a do pekáče vsypte listovou zeleninu a na kolečka nakrájenou cuketu. Osolte, opepřete.
  • V zelenině udělejte v rovnoměrných rozestupech pomocí vařečky nebo malé naběračky důlky, do kterých opatrně vyklepněte vejce, abyste nepoškodili žloutek. Chcete-li, posypte vejce nastrouhaným sýrem.
  • Pekáč vraťte do trouby a pečte 10 až 14 minut, až bílek vajec zpevní, ale žloutek bude ještě vláčný.
  • Podávejte posypané nakrájenými bylinkami a jarní cibulkou.
6 Komentářů
  1. 5 stars
    Také mám ráda tyto recepty. Vypadá to moc pěkně barevně.

  2. Parádní recept, to by mi chutnalo a navíc se u toho nenadělá s nádobím 🙂

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    tyhle recepty mám nejraději . Vše z jednoho hrnce 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account