žampiónová pizza

Vytisknout recept
Místo rajčatového základu jsem zvolila základ z nízkotučného zakysané smetany a česneku, použila nízkotučný sýr, kousky kuřecího masa a protože už tu zase máme sezónu hub, dochutila jsem pizzu orestovanými žampiony.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Italská
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Zdravé těsto na pizzu
  • 100 g odtučněného tvarohu ve vaničce
  • 1 ks vejce M 50 g
  • 140 g celozrnné pšeničné mouky nebo 70 g celozrnné mouky a 70 g hladké bílé mouky
  • špetka soli
  • Ostatní ingredience na pizzu
  • 60 g nízkotučné zakysané smetany 8%
  • 2 stroužky česneku 6 g
  • 100 g rajčat můžeš vynechat
  • 125 g strouhaného sýru do 30% t.v.s. např. eidam, mozzarella
  • 140 g žampiónů nebo jiných hub
  • 60 g hotových kuřecích nebo krůtích prs nebo maso které zbylo z vaření vývaru
  • sušené oregano a sušená bazalka nebo italské koření
  • sůl pepř
  • řepkový olej ve spreji 2 ml

Instrukce

  • Všechny suroviny na těsto smíchej a dobře propracuj v těsto. Pokud je těsto lepivé, přidej trochu víc mouky. Těsto zabal do potravinářské fólie a dej odležet do lednice.
  • Pokud nemáš maso připravené předem, např. z vaření vývaru, tak maso očisti od tuku, nakrájej na menší části, osol, opepři a osmahni na trošce řepkového oleje do poloměkka.
  • Rajčata a žampiony nakrájej na tenké plátky. Žampiony osmaž na trošce řepkového oleje do poloměkka, osol a opepři.
  • Rozehřej troubu na 180 °C.
  • Těsto vyválej na pomoučeném válu na průměr 26 cm a přenes na plech vystlaný pečícím papírem.
  • Smíchej zakysanou smetanu s prolisovaným česnekem a natři na vyválené těsto.
  • Pak rovnoměrně naskládej plátky rajčat, posypej sýrem, přidej houby, kuřecí maso a nakonec trošku sušeného oregana a bazalky.
  • Peč 15 – 20 minut na 180 °C a hlídej, aby se těsto nespálilo.
6 Komentářů
  1. 5 stars
    Pizzu děláme málokdy, ale tuto ráda vyzkouším.

  2. Já mám pizzu ráda, muž o ní extra nestojí…naposledy jsme jí měli před cca 5 lety v jedné pizzerii v Nymburku.

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Pizzu doma vůbec neděláme, a nikde si ji ani nedáváme, leda by byla opravdu nejvyšší nouze a my umírali hladem :-. S manželem jsem 13 let a měli jsme ji 2x ta ty roky

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account