Místo rajčatového základu jsem zvolila základ z nízkotučného zakysané smetany a česneku, použila nízkotučný sýr, kousky kuřecího masa a protože už tu zase máme sezónu hub, dochutila jsem pizzu orestovanými žampiony.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Italská
Čas přípravy 20 minutesmin
Čas vaření 20 minutesmin
Celkový čas 40 minutesmin
Porce 4osoby
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
Zdravé těsto na pizzu
100godtučněného tvarohuve vaničce
1ks vejce M50 g
140gcelozrnné pšeničné moukynebo 70 g celozrnné mouky a 70 g hladké bílé mouky
špetka soli
Ostatní ingredience na pizzu
60gnízkotučné zakysané smetany8%
2stroužky česneku6 g
100grajčatmůžeš vynechat
125gstrouhaného sýru do 30% t.v.s.např. eidam, mozzarella
140gžampiónů nebo jiných hub
60ghotových kuřecích nebo krůtích prs nebo masokteré zbylo z vaření vývaru
sušené oregano a sušená bazalkanebo italské koření
sůlpepř
řepkový olej ve spreji2 ml
Instrukce
Všechny suroviny na těsto smíchej a dobře propracuj v těsto. Pokud je těsto lepivé, přidej trochu víc mouky. Těsto zabal do potravinářské fólie a dej odležet do lednice.
Pokud nemáš maso připravené předem, např. z vaření vývaru, tak maso očisti od tuku, nakrájej na menší části, osol, opepři a osmahni na trošce řepkového oleje do poloměkka.
Rajčata a žampiony nakrájej na tenké plátky. Žampiony osmaž na trošce řepkového oleje do poloměkka, osol a opepři.
Rozehřej troubu na 180 °C.
Těsto vyválej na pomoučeném válu na průměr 26 cm a přenes na plech vystlaný pečícím papírem.
Smíchej zakysanou smetanu s prolisovaným česnekem a natři na vyválené těsto.
Pak rovnoměrně naskládej plátky rajčat, posypej sýrem, přidej houby, kuřecí maso a nakonec trošku sušeného oregana a bazalky.
Peč 15 – 20 minut na 180 °C a hlídej, aby se těsto nespálilo.