Vrstvený bramborový salát s tuňákem

Vytisknout recept
Bez bramborového salátu si vánoční tabuli ani chlebíčky na Silvestra neumíme představit. Co ale zkusit jeho netradiční pojetí.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 50 minutes
Porce 6
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 300 g oloupaných polotvrdých vařených brambor
  • 2 konzervy tuňáka v marinádě – okapané
  • 4 vejce natvrdo
  • 1 malý svazek petrželky – nasekané
  • 1 velká červená řepa pečená doměkka
  • 1 plechovka kukuřice bez nálevu 200 g
  • 150 g majonézy Hellmann's Original
  • 100 g smetanového sýra
  • sůl a pepř na dochucení

Instrukce

  • Brambory a červenou řepu nastrouhejte na hrubém struhadle. Poté nastrouhejte vejce – zvlášť bílek a žloutek. Tuňáka smíchejte s kukuřicí a petrželkou a rozdělte na dvě porce. Brambory lehce osolte, opepřete a rozdělte na dvě části – první položte na dno průhledné misky se širokým dnem. Na brambory dejte první vrstvu tuňáka, poté vrstvu kukuřice, pokračujte vrstvou smetanového sýru. Poté opět přidejte vrstvu brambor, pokračujte vrstvou tuňáka, kterou bude následovat červená řepa. Navrch potřete majonézou a posypte nastrouhanými vařenými vejci – první bílky, poté žloutky. Salát nechte odpočívat v lednici alespoň 20 minut, poté můžete podávat.

Notes

Zdroj a foto: Hellmann´s
1 Komentář
  1. Naděžda Křičenská 4 měsíce ago

    5 stars
    Také zvláštní recept.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account