Bez bramborového salátu si vánoční tabuli ani chlebíčky na Silvestra neumíme představit. Co ale zkusit jeho netradiční pojetí.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutesmin
Čas vaření 30 minutesmin
Celkový čas 50 minutesmin
Porce 6
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
300goloupanýchpolotvrdých vařených brambor
2konzervy tuňáka v marinádě – okapané
4vejce natvrdo
1malý svazek petrželky – nasekané
1velká červená řepa pečená doměkka
1plechovka kukuřicebez nálevu 200 g
150gmajonézy Hellmann's Original
100gsmetanového sýra
sůl a pepř na dochucení
Instrukce
Brambory a červenou řepu nastrouhejte na hrubém struhadle. Poté nastrouhejte vejce – zvlášť bílek a žloutek. Tuňáka smíchejte s kukuřicí a petrželkou a rozdělte na dvě porce. Brambory lehce osolte, opepřete a rozdělte na dvě části – první položte na dno průhledné misky se širokým dnem. Na brambory dejte první vrstvu tuňáka, poté vrstvu kukuřice, pokračujte vrstvou smetanového sýru. Poté opět přidejte vrstvu brambor, pokračujte vrstvou tuňáka, kterou bude následovat červená řepa. Navrch potřete majonézou a posypte nastrouhanými vařenými vejci – první bílky, poté žloutky. Salát nechte odpočívat v lednici alespoň 20 minut, poté můžete podávat.