Voňavá velikonoční nádivka nesmí na stole chybět. Zkuste recept od Pohlreicha!

Vytisknout recept
Velikonoce jsou tady. Jak letos připravit nejlepší lehkou, vzdušnou, kyprou velikonoční nádivku? Skutečnou velikonoční lahůdku? Variací na velikonoční nádivku je nespočet. Někdo přidává uzené maso, někdo kopřivu, někdo houby... Ale jak připravuje velikonoční nádivku šéfkuchař Zdeněk Pohlreich? Nechte se inspirovat!

Recept

Základem je den, dva staré pečivo nakrájené na kostičky, které dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Kvalitní slaninu nakrájíme na kostičky a spolu s nasekanou cibulí jí osmáhneme na pánvičce. Všechny suroviny včetně žloutků promícháme a zalejeme smetanou, která nádivku krásně zjemní. Můžeme přidat i hrst lístečku mladých kopřiv. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků, dáme do trouby a velikonoční nádivka je za půl hodinky na světě.
Další možnost je, že nádivkou napěchujete kuře, nebo masovou roládu a upečete společně. 

Dobou chuť a krásné Velikonoce! 🙂 

 
 
2ks - suché pečivo - housky
20dkg - anglická slanina
1/2ks - cibule
1sklenička - smetana
2ks - vajíčka
1hrst - kopřiva
ks - sůl, pepř, mletý muškátový oříšek
příprava - 20
vaření - 30
Kategorie Chuťovka
Uvařila SilviEf

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account