Veselá jarní bábovka s ruby čokoládou

Vytisknout recept
Úžasná citronová bábovka s ruby čokoládou, která je nejen lahodná, ale zároveň symbolizuje radost, štěstí a lásku.
Kategorie moučník
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 50 minutes
Celkový čas 1 hour 5 minutes
Porce 8
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 250 g hladké dortové mouky Babiččina volba
  • 4 vejce
  • 100 ml plnotučného mléka
  • 100 ml zastudena lisovaného oleje
  • 200 g krupicového cukru
  • 1 chemicky neošetřený citron
  • 90 g mletých ořechů
  • lžíce vanilkového cukru
  • 2 lžičky kypřicího prášku
  • 1 lžíce rumu
  • Poleva
  • Ruby čokoláda
  • Lyofilizované maliny

Instrukce

  • Nejprve předehřejte troubu na 180 °C a oddělte žloutky od bílků.
  • Žloutky smíchejte s polovinou cukru a s vanilkovým cukrem a vyšlehejte do nadýchané, světlé pěny. Postupně zašlehejte mléko, rum a olej.
  • V druhé nádobě smíchejte mouku, ořechy, kypřicí prášek, špetku soli a kůru z citronu s přidaným zbytkem cukru. Suchou směs vmíchejte do tekuté.
  • V další nádobě vyšlehejte z bílků pevný sníh a opatrně jej vmíchejte do těsta.
  • Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Vlijte do ní těsto, vložte do trouby a pečte asi 50 minut (až nebude těsto na špejli lepit). Po vychladnutí ozdobte bábovku rozpuštěnou čokoládou a posypte drcenými malinami.

Notes

Zdroj a foto: Babiččina volba
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account