vepřové kousky se zeleninou
Ingredience
- 400-500 g vepřového masa plecko
- 500 g menších předvařených brambor zámecké
- 2 ks barevné masité papriky
- 1/4 ks pórku
- 1 hrst burských oříšků
- pár kapek sojové omáčky
- oblíbené koření
- voda
- pepř
- olej
Instrukce
- Brambory předvaříme téměř doměkka, pak je slijeme a necháme důkladně okapat. Na pánvi na oleji orestujeme na kousky pokrájené, osolené, opeřené plecko, přidáme tenká kolečka pórku, na nudličky pokrájené papriky zbavené jadřinců, oříšky a nakonec i brambory. Zakápneme sojovkou, mírně podlijeme vodou, dochutíme oblíbeným kořením, chvíli, za občasného míchání, necháme odpařit vodu. Směsku podáváme horkou.
To je vděčné jídlo. Můžeme dát k masu zeleninu, jakou máme doma.
Tak tak….
takové (podobné) dobroty si taky občas uděláme, moc dobré, a jedním vrzem se spotřebují věci z lednice 🙂
My teď hodně s přítelem jedeme na vepřovém. Je pravda, že je nejlevnější.
my nejvíce kupujeme kuřecí maso, sem tam i to vepřové a nejraději máme hovězí, ale…. to je drahé už moc, máte pravdu, Neli
Přesně tak 🙂