Fazolky na kyselo

Vytisknout recept

Nyní jsem si na dva dny musela uvařit jen pro sebe,

a tak jsem zvolila zelené fazolové lusky, které mi v září ze

své zahrádky dala kamarádka.

Měla jsem je zamražené, ale vůbec nevadí.

Do nižšího kastrolu jsem dala vařit vodu, mírně osolila svojí bylinkovou solí

a když se voda vařila, vhodila jsem tam potřebné množství mražených fazolek.

Pokud jsou čerstvé nebo sterilované, můžeme je dát už do studené vody.

Nechala jsem je asi 10 minut povařit a potom jsem si umíchala ve studené

vodě trochu hladké špaldové mouky.

Když byly fazolky měkké, vyndala jsem je sítkem

a do vroucí vody jsem zakvedlala mouku na zahuštění.

Toto jsem provařila pár minut, nalila trochu 10% smetany a poté dochutila octem.

Fazolky jsem do "omáčky" vrátila.

Podávala jsem s brambůrkami, vařenými na loupačku, tak to mám nejraději.

Manžel toto jídlo nejí, tak jsem využila jeho přísné diety.

Hudlenka

 

P.S. pozdě jsem si uvědomila, že jsem mohla fazolky trochu zkrátit,

(nasekat) - pak se mi to špatně jedlo...


250g - zelené fazolové lusky /čerstvé nebo mražené, i z plechu)
500ml - vývar nebo voda
100ml - odlehčená smetana na vaření
ks - sůl, koření
1lžíce - hladká špaldová Pernerka
příprava - 1
vaření - 20
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account