vepřová pomazánka
Ingredience
- 1 kg
- vepřového bůčku bez kosti a s kůží
- 300 ml
- vody
- 15 g
- soli 1 lžíce
- pepř
Instrukce
- 1
- Vepřové maso omyjeme a odkrojíme kůži. Zbytek nakrájíme na kostky nebo proužky a dáme do silnostěnného nebo litinového hrnce. Kůži přidáme v celku. Zalijeme vodou, zakryjeme poklicí, postavíme na mírný plamen a pomalu dusíme 2 hodiny pod bodem varu.
- 2
- Po 2 hodinách maso osolíme, odkryjeme poklici, vyjmeme kůži a pomalu vydusíme všechnu vodu. Bude to trvat další 2 až 3 hodiny a maso by již mělo zezlátnout.
- 3
- Na konci rillettes dochutíme pepřem, promícháme a naplníme do čistých misek nebo sklenic. Skladujeme zakryté a v chladu.
Spravím najbližšie manželovi aby si pochutnal.
Všelijaké pomazánky máme rádi.
Teda, hned bych si dala, i když se těmto mlsům zdaleka vyhýbám… 🙂
já právě také, ale přítele moc nepotěším “zdravou stravou”:-D
můj muž je první, kdo řekne NE, tohle jíst nebudeme, ale když si udělám nebo koupím něco nezdravého pro sebe, rád si uzobne. Ale neděláme to často… oba se snažíme stále hubnout nebo aspoň udržovat váhu….
A manžel je nyní pár dní na bezzbytkové dietě a zhubl 2 kila a já nic :-/
Myslím, že děda i přítel si jistě pochutnali. 🙂 Jednou za čas je potřeba udělat změnu, aby člověk nejedl pořád to stejné.
jojo, to jsou ty nezdravé dobroty… ale ono to tak je, hodně nezdravých pokrmů je právě výborných.
Ano, ale když si je člověk nedopřává pořád, tak jednou za čas neuškodí. Ony i takové pokrmy by se jednomu zřejmě přejedly, kdybychom je měli každý den. Nebo víckrát do týdne.
Souhlasím 🙂
Já když mám oblíbené, tak ho mohu jíst dokola, ale u chlapů je to jinak, přesně jak píšete 🙂
Tak v tomhle jsem asi trochu chlap. 😀 Mám svoje oblíbená jídla, ale právě aby mi nezačaly lézt krkem i ušima, tak si od nich jednou za čas udělám pauzu.