Bramborový guláš s tofu

Vytisknout recept
Projezme se ke zdraví, štěstí a spokojenosti.
Vyzkoušejte zdravou variantu tolik oblíbené české pochoutky!
Připravte si:
  • 500 g brambor
  • 200 g žampionů
  • 1 středně velká cibule
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 150 g uzeného tofu
  • 3 PL chilli omáčky
  • Sůl dle chuti
  • Špetku pepře
  • 1 PL javorového sirupu
  • 3 větvičky citronového tymiánu
  • 1 PL nasekaného čerstvého koriandru
  • 1/2 ČL kmínu
  • 3 PL červené papriky mleté sladké
  • 2 PL kokosového oleje
V kastrolu si rozehřejte kokosový olej a na něm osmahněte dozlatova cibuli. Přidejte nakrájené brambory, mletou papriku a krátce orestujte. Zalijte zeleninovým vývarem a povařte 15 minut. Přidejte oloupané nakrájené žampiony a kmín s tymiánem. Vařte dalších cca 10 minut.
Výsledná textura brambor by měla mít podobu krému, který celý pokrm zahušťuje.
Osolte, opepřete, ochuťte javorovým sirupem a chilli omáčkou. Nakonec vmíchejte čerstvý koriandr a nakrájené tofu. Prohřejte, aby se všechny chutě spojily a podávejte.
Můj TIP: jako přílohu zvolte kuskus.
500g - Brambory
200g - Žampiony
1ks - Cibule (středně velká)
250ml - Zeleninový vývar
150g - Uzené tofu
3lžíce - Chilli omáčka
1špetka - Sůl
1špetka - Pepř
1lžíce - Javorový sirup (nebo med)
3ks - Čerstvý tymián
1lžíce - Koriandr
1/2lžička - Kmín
3lžička - Mletá sladká paprika
2lžíce - Kokosový olej
příprava - 20
vaření - 40
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila JaroslavaFrančíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account